Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τις κρατούμενες στην Πέτρου Ράλλη

Όπως κάθε χρόνο, το Μωβ ετοιμάζει μικρή πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τις κρατούμενες στο κέντρο κράτησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής (Πέτρου Ράλλη), την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018. Δυστυχώς είναι πολλές αυτή τη στιγμή, 43 όπως μάθαμε, ενώ κατά τις προηγούμενες επισκέψεις μας ο αριθμός είχε πέσει στις 13-14. Στη γιορτή θα έχουμε πρωτοχρονιάτικη πίτα και μουσική καθώς και ένα μικρό δώρο (ατομικό σακουλάκι με είδη ατομικής υγιεινής).

Ζητάμε από τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες του Μωβ να συμβάλουν στη συλλογή των ειδών που χρειάζονται. Σερβιέτες, σκόνη πλυσίματος ρούχων στο χέρι, σαμπουάν, υγρά μαντιλάκια για ατομική καθαριότητα, κυλότες καινούριες και καλτσόν ή κάλτσες. Όλα σε μικρή, ατομική συσκευασία. Επίσης, πάντα τους πηγαίνουμε τηλεφωνικές κάρτες των 4 ευρώ για σταθερό καρτοτηλέφωνο. Όποια/όποιος θέλει να συνεισφέρει, παρακαλούμε να πάει τα είδη που μπορεί να προσφέρει στο μπαράκι BEAVER που είναι γυναικεία κολλεκτίβα και είναι στην Οδό Μεγάλου Βασιλείου 46 και Ανδρονίκου, πίσω από το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) (πρόσβαση: http://beavercafe.blogspot.gr/2013/09/access.html).  Έως τις 12 Ιανουαρίου. Το Beaver εκφράζει και πάλι την αλληλεγγύη του προς τις κρατούμενες, με την προσφορά του χώρου του για συλλογή των ειδών. Είναι ανοιχτό από τη 1 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ.

Θα πάμε από το Μωβ, την Ένωση Αφρικανών Γυναικών και ίσως θα είναι εκπρόσωποι από άλλες οργανώσεις. Ο αριθμός των επισκεπτριών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7 γυναίκες.

Όπως πάντα, θα έχουμε μαζί μας αλληλέγγυους δικηγόρους και διερμηνείς για να διαπιστώσουμε την κατάσταση της καθεμιάς και να βοηθήσουμε νομικά και με ενέργειες όπου μπορούμε. Φυσικά, ο στόχος και το πάγιο αίτημά μας είναι να κλείσουν τα κέντρα κράτησης, αλλά όσο οι γυναίκες είναι μέσα προσπαθούμε να τους παρέχουμε κάποια στοιχειώδη, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία.

ΤΟ ΜΩΒ