Διευρύνεται η καμπάνια για την απελευθέρωση της Ahed Tamimi

Ευρεία και διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωση της Ahed Tamimi

Η ανήλικη Παλαιστίνια που έχει φέρει σε δύσκολη θέση τις ισραηλινές αρχές, πέρασε την 1η Ιανουαρίου από δίκη, μαζί με τη μητέρα της, όπου διατάχθηκε η κράτησή τους για ακόμα 8 ημέρες μέχρι την επόμενη δικάσιμο της 8 Ιανουαρίου.

Η Ahed κατηγορείται για “επίθεση” γιατί χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη έξω από το σπίτι της στο χωριό Nabi Saleh – αφού πρώτα την είχε χαστουκίσει ο στρατιώτης – και ότι “απείλησε” τον στρατιώτη και παρενέβη στην εκτέλεση των καθηκόντων του, για “υποκίνηση”, και ότι έριχνε αντικείμενα ενάντια σε άτομα και περιουσία. Η μητέρα Nariman Tamimi κατηγορείται για “υποκίνηση”, ότι πήρε βίντεο τη στιγμή που συναντήθηκε η κοπέλα με τους στρατιώτες έξω από το σπίτι της, και ότι έκανε το βίντεο αυτό livestream, καθώς και για τις πολιτικές εκφράσεις της στα κοινωνικά δίκτυα και για επίθεση εναντίον στρατιωτών.

Το σκηνικό εξελίχθηκε όταν χτυπήθηκε ο αδελφός της Ahed στο πρόσωπο με πλαστική σφαίρα, επειδή παρεμπόδιζε την εισβολή των στρατευμάτων στο σπίτι τους, που γινόταν για πολλοστή φορά. Αρχικό δημοσίευμά μας στο Μωβ 22 Δεκεμβρίου 2017.

Στο Ισραήλ ήδη γίνεται συζήτηση γιατί οι στρατιώτες κράτησαν “μετριοπαθή στάση” (άραγε ποια θα ήταν η “επιθετική”;) κατά την επίθεση της Ahed, ενώ οι ίδιοι και οι προϊστάενοί τους λένε ότι η στάση τους ήταν η προσήκουσα, και ότι δεν ήθελαν να πυροδοτήσουν περισσότερα γεγονότα.

Υπάρχει και μια έκκληση στο AVAAZ για συλλογή υπογραφών, εδώ: https://secure.avaaz.org/campaign/en/free_ahed/?aPJyBlb

Επίσης, υπάρχει κινητοποίηση διεθνώς, όπως δείχνουν και κάποιες από τις εικόνες που αναρτούμε.

Οι φωτογραφίες είναι από το διεθνές δελτίο The Dawn International Newsletter of Popular Struggles.

Palestinian family targeted by Israel

16-year-old Palestinian Ahed Tamimi is one of four women in her family who have been arrested in the past 2 weeks.

Gepostet von Al Jazeera English am Dienstag, 2. Januar 2018