Η μητέρα εξακολουθεί να έχει λιγότερα δικαιώματα από τον πατέρα;

Φαίνεται ότι σε κάποιες υπηρεσίες υγείας του κράτους δεν έχει ακόμα φθάσει η είδηση ότι η μητέρα έχει ίσα δικαιώματα με τον πατέρα, στο παιδί που η ίδια γέννησε. Δεν έχει ακόμα φθάσει ο νόμος για το οικογενειακό δίκαιο, που δίνει ίσα δικαιώματα στον πατέρα και στη μητέρα στην ανατροφή των παιδιών τους. Θυμίζουμε ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το 1983, δηλαδή πριν 35 χρόνια.

Όπως φαίνεται από το σημείωμα του Νοσοκομείου Παίδων που αναρτούμε, η μητέρα του παιδιού χρειάζεται περισσότερα έγγραφα για την παραλαβή ιατρικών βεβαιώσεων για το παιδί της, δηλαδή αστυνομική ταυτότητα και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ενώ στην περίπτωση που η παραλαβή ανατεθεί σε τρίτο πρόσωπο, την εντολή πρέπει να δώσει ο πατέρας του παιδιού.

Επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι στα μαιευτήρια οι γυναίκες που εισάγονται για να γεννήσουν γράφονται με το επίθετο του συζύγου, αφού θεωρείται αυτονόητο ότι αυτό το επίθετο θα δοθεί στο παιδί που θα γεννηθεί, επομένως αυτή που γεννάει γίνεται αόρατη, και έτσι παραβιάζεται ευθέως ο νόμος και η γυναίκα μετατρέπεται σε μέσον για να γεννηθεί ένα παιδί, και η ίδια χάνεται. Επίσης, δεν είναι αυτονόητο ότι το παιδί θα πάρει το επίθετο του πατέρα, αφού κάποια ζευγάρια αποφασίζουν να δοθεί το επίθετο της μητέρας ή και των δύο γονιών, όπως επίσης προβλέπει ο νόμος.

Ωραία ισότητα των δύο φύλων έχουμε σ’ αυτή τη χώρα.