Πενήντα χρόνια στον πατέρα που κακοποιούσε σεξουαλικά τη 12χρονη κόρη του

Και εξι χρόνια με αναστολή στη μητέρα που γνώριζε για την κακοποίηση

Σε κάθειρξη 50 ετών καταδίκασε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, το Μικτό Κακουργιοδικείο Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Χίο 40χρονο ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά τη 12χρονη κόρη του.

Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστολή καταδικάστηκε όμως και η μητέρα του παιδιού, η οποία σύμφωνα με το σε βάρος της κατηγορητήριο γνώριζε για την κακοποίηση του παιδιού χωρίς να την καταγγείλει.

Η όλη υπόθεση διαδραματίσθηκε σε χωριό της Λέσβου. Όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δάσκαλος στο σχολείο όπου φοιτούσε το μικρό κορίτσι αντιλήφθηκε από τη συμπεριφορά του ότι κάτι συνέβαινε. Στη συνέχεια κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του παιδιού έμαθε το τι ακριβώς υφίστατο και την έπεισε να προχωρήσει σε καταγγελία, όπως και την μητέρα του η οποία φοβόταν έως τότε την εν γένει συμπεριφορά του συζύγου της.

Ας σημειωθεί ότι στο παρελθόν, ο πατέρας είχε κατηγορηθεί για υπόθεση κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας και είχε αθωωθεί.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ.GR, 24-2-18

Ακριβώς το ίδιο συνέβη σε θρησκευτικό ξενώνα, με 13χρονη μαθήτρια, που δεν είχε πού να πει το πρόβλημά της, γιατί «κανένας δεν θα την πίστευε», όπως είπε η ίδια στο δικαστηριο. Μια καθηγήτρια του σχολείου το οποίο παρακολουθούσε, εκτός ξενώνα, κατάλαβε ότι κάτι την απασχολεί σοβαρά, της εκμαίευσε το πρόβλημα, αμέσως το είπε στη διευθύντρια και αμέσως μετά προχώρησε το θέμα θεσμικά. Αυτές οι δύο καθηγήτριες είναι τώρα κατηγορούμενες, αφού η πολιτική αγωγή του κατηγορούμενου για ασέλγεια και βιασμούς διαρκείας, τις έχουν μηνύσει για ψευδορκία. Ευελπιστούμε ότι θα αθωωθούν, γιατί δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το καθήκον τους, όπως και ο δάσκαλος στη Λέσβο. Η ποινή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δείχνει ότι κάποια δικαστήρια αντιμετωπίζουν σοβαρά τέτοιου είδους κακουργήματα. Σ.Β.