Έκτακτο: Φασιστική εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας στην Αθήνα

Το Μωβ καταδικάζει την φασιστική επίθεση, εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Kοινότητα Αφγανών Mεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε κάθε δράση αντίστασης στο φασισμό!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Kοινότητα Αφγανών Mεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα δέχτηκε εμπρηστική φασιστική επίθεση, σήμερα, 22 Μαρτίου λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος), λίγες μέρες μετά από μία σειρά εκδηλώσεων της Κοινότητας όπως ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και την Διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Σημειώνεται επίσης ότι είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη να σημειώνεται το 2011 κατά τη διάρκεια μαθήματος ελληνικών σε παιδιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε, την ευθύνη αναλαμβάνει η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία». Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα καθώς εκείνη την ώρα το γραφείο ήταν κλειστό καθότι όμως μέχρι και μία ώρα πριν την επίθεση στο γραφείο βρίσκονταν πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά για να εξυπηρετηθούν. Οι καταστροφές του χώρου ωστόσο είναι εκτεταμένες.

Σας καλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 23 Μαρτίου 12 η ώρα το μεσημέρι, στα γραφεία όπου έλαβε μέρος η επίθεση (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος).

Εκ μέρους της Κοινότητας

 


Φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου της Kοινότητας Αφγανών Mεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα μετά την φασιστική επίθεση στα γραφεία τους.

Το μήνυμά τους; “ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ!”

Το μήνυμά μας; “MAZI ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!”

Το Μωβ, 23/03/2018