Ακύρωση της καταγγελίας για απόπειρα βιασμού στην περιοχή Γκύζη

 

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Η είδηση για καταγγελία απόπειρας βιασμού στην περιοχή του Γκύζη από 25χρονη γυναίκα, τελικά φαίνεται ότι δεν ισχύει. Το Μωβ, πάντα ευαίσθητο σε καταγγελίες για βιασμό ή απόπειρα όπως και για κάθε μορφή έμφυλης βίας, δημοσίευσε πριν δύο ημέρες την καταγγελία που αναφέρθηκε από την αστυνομία και δημοσιοποιήθηκε σε πολλά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Φαίνεται όμως ότι η καταγγέλλουσα είχε δικά της προσωπικά προβλήματα, και έκανε την καταγγελία για να αποφύγει εξελίξεις που επίκειντο στη ζωή της.

Η αστυνομία θεώρησε από την αρχή ότι τα στοιχεία της καταγγελίας περιείχαν αντιφάσεις, και μετά από ανάκριση η καταγγέλλουσα παραδέχθηκε ότι δεν είχε πει την αλήθεια. Αυτό, απ’ ότι μαθαίνουμε επισύρει μάλιστα και ποινικές κυρώσεις, για αχρείαστη κινητοποίηση των δημοσίων αρχών.

Ποτέ δεν ξεχνάμε, βέβαια, ότι το έγκλημα του βιασμού ή η απόπειρα γι’ αυτό το έγκλημα, είναι αυτό που καταγγέλλεται λιγότερο, γιατί οι προκαταλήψεις ενοχοποιούν συχνότατα το θύμα τέτοιων ενεργειών ενώ τα δικαστήρια επίσης σπάνια καταδικάζουν. Επομένως, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί αυτή η ψευδής καταγγελία ως επιχείρημα για να αποθαρρύνονται ή να τρομοκρατούνται οι γυναίκες να καταγγείλουν τέτοιου είδους κακουργήματα.