Ισραηλινός Στρατός προς Παλαιστίνιες: «Η θέση σας δεν ειναι στις διαμαρτυρίες»

Ισραηλινός Στρατός προς Παλαιστίνιες: Μην πηγαίνετε στις διαμαρτυρίες, η θέση σας είναι στο σπίτι

Ο ίδιος στρατός που υπερηφανεύεται για την προοδευτική του στάση απέναντι στις γυναίκες αλλάζει τον τόνο του εντελώς όταν απευθύνεται σε Παλαιστίνιες.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για τα αραβικά μέσα ενημέρωσης Avichay Adraee, έγραψε χθες σε ανάρτησή του στο Twitter, στα αραβικά:

«Παλαιστίνιες: Η θέση σας είναι στο σπίτι.
Η θηλυκότητα μιας γυναίκας στηρίζεται στη χάρη της, το όπλο της είναι το πνεύμα της. Πού είναι αυτά στην προσωπικότητα αυτών των τρομοκρατισσών;
Η καλή γυναίκα είναι η αξιότιμη γυναίκα, που φροντίζει το σπίτι της και τα παιδιά της και χρησιμεύει ως καλό παράδειγμα για αυτά. Ωστόσο, η υποβαθμισμένη γυναίκα που στερείται τιμής δεν φροντίζει αυτά τα πράγματα, δρα ​​εναντίον της γυναικείας φύσης της και δεν νοιάζεται για το πώς την βλέπει η κοινωνία».


Νεαρές Παλαιστίνιες γυναίκες που διαμαρτύρονταν κατά της κατοχής και συγκρούονται με τους σιωνιστές ελεύθερους σκοπευτές που κρύβονται πίσω από τους λόφους.

Το παραπάνω κείμενο συνοδεύεται από μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο Facebook την Πέμπτη, με μια Παλαιστίνια που ρίχνει με σφεντόνα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Προκείται προφανώς για μια προσπάθεια του ισραηλινού στρατού να περιορίσει τη συμμετοχή στις μαζικές διαμαρτυρίες που συνεχίζονται ως μέρος της «Μεγάλης Πορείας Επιστροφής», στη Γάζα.