Μία Αιγύπτια που αντέδρασε στη σεξουαλική παρενόχληση αλλάζει την ιστορία

 

Γράφει η Ιρέν Κόντου

“Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο”

Μία Αιγύπτια, γνωστή ως Rania F. περπατούσε  ένα πρωινό πόλη Qena  της Αιγύπτου το 2017, όταν ένας άνδρας ήρθε από πίσω της και την άγγιξε στο σώμα της με απρεπή τρόπο, χωρίς την άδειά της. Η Αιγύπτια υπερασπίστηκε τον εαυτό της και καταφέρθηκε εναντίον του άνδρα που αποπειράθηκε να την παρενοχλήσει σεξουαλικά και δεν τον άφησε να ξεφύγει. Tο βίντεο. στο οποίο η 20χρονη φαίνεται  να κυνηγά και να χτυπά τον άνδρα, έγινε viral.

Τον παρέδωσε στην αστυνομία και ο επιτιθέμενος, γνωστός ως (Islam S.) δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκισης.

Η περίπτωση της Rania, θεωρείται “ιστορική περίπτωση”. Οι Αιγύπτιοι τη θεωρούν πρότυπο, αποτελεί μία από τις πρώτες καταδίκες για σεξουαλική παρενόχληση και δημιούργησε δεδικασμένο για δίκες που αφορούν τις σεξουαλικής φύσεως επιθέσεις.

Πρακτικά, όλες οι Αιγύπτιες γυναίκες έχουν υποστεί  σεξουαλική παρενόχληση με ποικίλους τρόπους. Μία έρευνα του 2013 αποκάλυψε πως το 99,3% των γυναικών το έχουν βιώσει. Από την ίδια έρευνα προέκυψε πως το 84,6% των περαστικών- αυτοπτών μαρτύρων τέτοιων συμβάντων έμειναν άπραγοι και δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν.

Η Rania οδήγησε τον Islam σε δίκη, παρά τις έντονες πιέσεις και απειλές που δέχθηκε, ώστε να σταματήσει το νομικό της αγώνα.

Σε μία από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά σεξουαλικών επιθέσεων παγκοσμίως, η υπόθεση της θαραλλέας 20χρονης αποτελεί ορόσημο και βάση για την ενθάρρυνση των γυναικών να αντισταθούν και να καταγγέλλουν επιτέλους τέτοια περιστατικά, αλλά και να μεταβάλλει,όσο το δυνατόν, την ακραία συντηρητική νοοτροπία της Αιγυπτιακής κοινωνίας.

Παρακολουθήστε επίμαχο το βίντεο του συμβάντος:

Egyptian Woman Defends Herself Against Harasser, Man Goes To Jail

This woman became a hero in Egypt after she defended herself against a sexual harasser

Gepostet von NowThis am Samstag, 21. April 2018