Αυτός ο βιασμός θα στοιχειώνει για καιρό την Ισπανία και ο λόγος είναι πέρα για πέρα ανησυχητικός

 

Αλιεύει η Ιρέν Κόντου 

 

Τον τελευταίο καιρό έχουμε μοιραστεί μαζί σας τις εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης του ομαδικού βιασμού μίας έφηβης,τότε, Ισπανίδας σε φαστιβάλ ταυρομαχιών στην Παμπλόνα. Οι πέντε δράστες βιντεοσκόπησαν το περιστατικό και το κοινοποίησαν στα social media. Δεν καταδικάστηκαν ποτέ για βιασμό, αλλά για ”σεξουαλική προσβολή”,αδίκημα που επισύρει πολύ ελαφρύτερες ποινές και αποφασίστηκε να φυλακιστούν για 9 χρόνια έκαστος.

Χιλιάδες Ισπανών σε πολλές πόλεις  βρέθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αναίσχυντη αυτή απόφαση, με αποτέλεσμα η εισαγγελία να ασκήσει έφεση, ώστε να δικαστεί εκ νέου η υπόθεση. Ωστόσο, όσο βγαίνουν στο φως περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη πρωτόδικα, η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο ανατριχιαστική.

Αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός πως στην υπερασπιστική γραμμή των θυτών χρησιμοποιήθηκε  το γεγονός ότι στο βίντεο το κορίτσι εμφανίζεται ακίνητο και με τα μάτια κλειστά παρουσιάστηκε  ως ένδειξη συναίνεσης στην αποτρόπαιη πράξη. Αυτό και άλλα πολλά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν (και έγιναν δεκτά) μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν.

Η ισπανική κοινωνία ανοιχτά πλέον αξιώνει την αλλαγή των περί βιασμού νόμων.

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό και πολύ εύστοχο άρθρο. (Ι.Κ.)

Διαβάστε τις αναρτήσεις του Μωβ για την εξέλιξη της υπόθεσης:

 

Δεν είναι μονό τα νομικά παράθυρα των συνηγόρων, άλλα ο δόλος με τον οποίο ενισχύθηκε η κουλτούρα του βιασμού στη χωρά: η παρακολούθηση του θύματος, η παραβίαση της προσωπικής του ζωής μετά το τραγικό συμβάν και άλλα απολύτως τραγικά.

https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/1189374417870730/

Πριν από λίγες μέρες οι Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας εξοργισμένοι για την τροπή μιας υπόθεσης ομαδικού βιασμού, που τελικά το δικαστήριο υποβίβασε στην κατηγορία της σεξουαλικής προσβολής, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Και μπορεί πλέον ο εισαγγελέας να ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση αθώωσης των πέντε ανδρών για τον ομαδικό βιασμό της έφηβης τότε κοπέλας στην Παμπλόνα, όμως, όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν γιατί η υπόθεση της “Αγέλης των Λύκων” πληγώνει την Ισπανία, όσες λίγες ανάλογες περιπτώσεις. 

Δεν είναι μόνο οι περί βιντεοσκόπησης του φρικτού περιστατικού αποκαλύψεις. Ούτε καν ότι οι 5 δράστες μοίρασαν αυτό το φρικτό βίντεο στα social media. Είναι ότι αυτό και ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να αντιδρά η νεαρή γυναίκα, τρομοκρατημένη και στο απόλυτο έλεος των θυτών της, χρησιμοποιήθηκε από την υπερασπιστική γραμμή των δραστών!

  Το γεγονός ότι στο βίντεο το κορίτσι εμφανίζεται ακίνητο και με τα μάτια κλειστά παρουσιάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης των δραστών ως ένδειξη συναίνεσης στην αποτρόπαιη πράξη..! Ακόμη χειρότερα; Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι κάποιοι από τους 5 κατηγορούμενους είχαν προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ για να παρακολουθεί την κοπέλα, αρκετές μέρες μετά τον βιασμό της.

Σήμερα ημέρα οργής στην Ισπανία.Βγήκε η απόφαση για τον ομαδικό βιασμό της 18χρονης στην Παμπλόνα, απο τους 5 άντρες…

Gepostet von Καμιά Ανοχή am Donnerstag, 26. April 2018

Ο ίδιος ντετέκτιβ είχε αναλάβει να παρακολουθεί τις κινήσεις της νεαρής γυναίκας στα social media και να συγκεντρώνει φωτογραφίες της στις οποίες εμφανιζόταν έστω και λίγο χαμογελαστή για να αποδείξει ότι δεν υπέφερε από μετατραυματικό στρες. 

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις έχουν εξοργίσει τους Ισπανούς και τις φεμινιστικές οργανώσεις κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ενισχύεται η κουλτούρα του βιασμού: όχι πλέον μόνο με νομικά τερτίπια, αλλά με απόλυτη στοχοποίηση και παρακολούθηση του θύματος αντί των θυτών.   

Η ισπανική κοινωνία ανοιχτά πλέον αξιώνει την αλλαγή των περί βιασμού νόμων, αλλιώς όπως αναφέρουν οι πολίτες, δεν είναι πλέον για να ζει κανείς σ’ αυτή τη χώρα και ειδικά μετά την κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών σεξουαλικών επιθέσεων.

Πηγή: www.lifo.gr