Η απαράδεκτη δήλωση του Karl Lagerfeld για τη σεξουαλική παρενόχληση των μοντέλων

Αλιεύει η Ιρέν Κόντου

Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει η ειδεχθέστατη δήλωση του σχεδιαστή μόδας Karl Lagerfeld για τη σεξουαλική παρενόχληση των μοντέλων. 

Δήλωσε πως είναι έξαλλος με το κίνημα #MeToo ενώ συμπλήρωσε πως όλα τα μοντέλα «ξέρουν πού μπλέκουν» όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ γι’ αυτό δεν πρέπει μετά να γκρινιάζουν!

Είμαστε σοκαρισμένες και εξοργισμένες που, εν μέσω αλλεπάλληλων σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης στο λαμπερό κόσμο του Hollywood, αρχής δοθείσης με τις δεκάδες καταγγελίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ένα δημόσιο πρόσωπο προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις που, ποιός ξέρει πόσα νεαρά κορίτσια θα επηρεάσουν. Πόσες κοπέλες, άραγε, θα αναγκαστούν να σωπάσουν απέναντι σε μια άσεμνη χειρονομία ή ακόμα πιο παρεμβατική πράξη από φόβο πως, το τίμημα για μια καριέρα στο χώρο της μόδας,του κινηματογράφου ή σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά, είναι η ανοχή. Πόσες συνειδήσεις θα επηρεάζουν και πόσες ζωές θα καταστρέφουν τέτοια ανεύθυνα άτομα?

Θυμίζουμε ότι με το hashtag #MeToo γυναίκες στα social media μοιράζονται τις εμπειρίες τους και γίνονται μια γροθιά ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση.  (Ι.Κ.)

 

Η απαράδεκτη δήλωση του Karl Lagerfeld για τη σεξουαλική παρενόχληση των μοντέλων αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις απ’ τον χώρο της μόδας και όχι μόνο.

Ο σχεδιαστής μόδας δήλωσε πως είναι έξαλλος με το κίνημα #MeToo ενώ συμπλήρωσε πως όσα κορίτσια δεν θέλουν να τους κατεβάζει κανείς το εσώρουχο να γίνουν… καλόγριες.

Ο 84χρονος Γερμανός έδειξε την υποστήριξή του προς τον στυλίστα Karl Templer, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από μοντέλα ότι «τράβηξε βίαια προς τα κάτω το εσώρουχό τους χωρίς να τις ρωτήσει».

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Numero, ο Karl Lagerfeld δήλωσε εξοργισμένος με τα μοντέλα και τις ηθοποιούς που κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση με «την παραμικρή χειρονομία».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως όλα τα μοντέλα «ξέρουν πού μπλέκουν» όταν αποφασίζουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ γι’ αυτό δεν πρέπει μετά να γκρινιάζουν!

Αν δεν θέλετε κάποιος να σας κατεβάζει το εσώρουχο, μη γίνετε μοντέλο. Πηγαίντε σε ένα μοναστήρι, θα υπάρχει πάντα εκεί μια θέση για εσάς. Ψάχνουν κόσμο!

Καρλ Λάγκερφελντ

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Karl Lagerfeld εξέφρασε την άποψη ότι οι συνεχείς καταγγελίες των μοντέλων κάνουν πολύ δύσκολη τη δουλειά των σχεδιαστών:

Διάβασα κάπου ότι πλέον πρέπει να ρωτάς τα μοντέλα αν νιώθουν άνετα με τον τρόπο που ποζάρουν. Αυτό σε περιορίζει πάρα πολύ σαν δημιουργό.

Η απαράδεκτη δήλωση του Karl Lagerfeld μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει και ν’ αποτελέσει πρόκληση σε μια εποχή όπου τα σεξουαλικά σκάνδαλα και οι κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Θυμίζουμε ότι με το hashtag #MeToo γυναίκες στα social media μοιράζονται τις εμπειρίες τους και γίνονται μια γροθιά ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση.

 

Πηγή:  https://ipop.gr

http://www.dailymail.co.uk