Οπαδός παρενοχλεί γυναίκα ρεπόρτερ σε ζωντανή μετάδοση και τρώει ξύλο on camera

Αλιεύει-Επιμελείται η Ιρέν Κόντου

 

Οπαδοί περικύκλωσαν τη Maria Fernanda Mora, δημοσιογράφο του FOX Sports Mx, και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να χοροπηδούν όσο εκείνη έδινε το ρεπορτάζ στο τηλεοπτικό κανάλι στον τελικό του πρωταθλήματος  CONCACAF Champions League για να καλύψει τον αγώνα μεταξύ Gualajara και Toronto FC.

Σε κάποια στιγμή, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω, η δημοσιογράφος νιώθει έναν άνδρα που στέκεται από πίσω της να την παρενοχλεί, με αποτέλεσμα να γυρίζει σε κλάσματα δευτερολέπτου προς το μέρος του και να αρχίζει να αμύνεται, χτυπώντας τον στον πρόσωπο με το μικρόφωνο που κρατούσε.

 

Λίγο αργότερα, εξήγησε την αντίδρασή της, με μία ανάρτηση στο Instagram, όπου έλεγε:

Αυτό που μου συνέβη την περασμένη Πέμπτη στο Fuente de la Minerva, στη Γουαδαλαχάρα, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, συμβαίνει σε χιλιάδες γυναίκες κάθε μέρα σε δημόσιους χώρους.

Η διαφορά είναι ότι σε μένα συνέβη κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης στην τηλεόραση και αποφάσισα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Η αντίδρασή μου είναι αυτή που έκανε όλο το συμβάν viral.

Πίστεψα ότι μπορούσε να είναι ένα τυχαίο άγγιγμα επειδή οι άνθρωποι έσπρωχναν κι έτσι συνέχισα να μιλάω στην κάμερα. Αυτός ο τύπος το έκανε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό επειδή δεν αντιδρούσα και συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου, και έβαλε το χέρι του ανάμεσα στους γλουτούς μου ακόμα δυο φορές. Τότε αποφάσισα να αμυνθώ.

Δεν μετανιώνω για την αντίδρασή μου καθόλου, επειδή έχω υποστεί και στο παρελθόν παρενόχληση, κατά την εκτέλεση του δημοσιογραφικού μου καθήκοντος […] Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου, επειδή εμείς οι γυναίκες ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ […]

Η Maria Fernanda Mora κέρδισε επάξια το θαυμασμό όλων για το θάρρος της, αλλά και τις μετέπειτα δηλώσεις. Η σιωπή δεν είναι λύση και το δικαίωμα στην αυτοπροστασία θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Φυσικά, πολλοί βρέθηκαν να δηλώσουν πως υπερέβαλε, από αυτό και μόνο φαίνεται πως, δυστυχώς, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας,η οποία μαστίζει την κοινωνία μας ακόμα και σήμερα,ιδιαίτερα στο χώρο εργασίας. (Ι.Κ)

 

Πηγές: https://luben.tv/stream/152432

https://www.journalpost.com/news/maria-fernanda-mora-hit-supporter-after-he-molested-her/