Συνεχίζεται στους δήμους της χώρας το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών

Παρακαλούμε πολύ τους αναγνώστες και αναγνώστριες μας να ενημερώσουν γυναίκες που τυχόν να μπορούν να επωφεληθούν από το δωρεάν αυτό πρόγραμμα, στους Δήμους που αναφέρουμε. (Ιρέν Κόντου)

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το οποίο απευθύνεται σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από 40 έως και 70 ετών.

Στόχος του προγράμματος το οποίο θα διαρκέσει ένα χρόνο και θα υλοποιηθεί σε 50 Δήμους της χώρας, είναι εκτός από την παροχή δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, η ενημέρωση αλλά και η διανομή ενημερωτικού υλικού για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας, το κάπνισμα, τη σωστή διατροφή και την σωματική άσκηση.

Από τις 23 Απριλίου που ξεκίνησε η νέα φάση υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν 75 μαστογραφίες στο Δήμο Ορεστιάδας, 51 μαστογραφίες στο Τροιζηνίας-Μεθάνων, 100 μαστογραφίες στο Δήμο Πόρου, 73 μαστογραφίες στο Δήμο Επιδαύρου και 69 μαστογραφίες στο Δήμο Σουφλίου.

Η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης σήμερα και αύριο 7 & 8 Μαΐου 2018, βρίσκεται στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Στις 9 & 10 Μάιου 2018 θα επισκεφθεί το Δήμο Κομοτηνής, στις 11 & 12 Μάιου 2018 το Δήμο Τοπείρου, στις 13 και 14 Μαΐου το Δήμο Ξάνθης και στις 15 και 16 Μαΐου το Δήμο Καβάλας.

info: Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες. Σήμερα, σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από καρκίνο μαστού 400.000 γυναίκες, κάθε χρόνο. Στη χώρα μας ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%.

Η επιβίωση όμως ξεπερνά το 80% και βελτιώνεται συνεχώς λόγω της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού με την ψηφιακή  μαστογραφία και της προόδου των θεραπευτικών μέσων που διαθέτει η ιατρική Επιστήμη. (στοιχεία από Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία)

Αντιλαμβανόμαστε,λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να μην αμελούμε την αυτοεξέταση, να είμαστε απόλυτα συνεπείς με το ραντεβού με τον/τη γιατρό μας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Δεν ξεχνάμε, Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ. Μην υποτιμάμε, φυσικά, και τη σημασία ενός υγιούς τρόπου ζωής, ο οποίος συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσής του:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

“ΣΤΟΧΟΣ”

”άλμα ζωής”

http://www.thetoc.gr/webtv/toc-studio/ola-osa-prepei-na-gnwrizei-mia-gunaika-gia-ton-karkino-tou-mastou