Βια κατά των γυναικών χωρίς όρια

 

Επιμελείται η Σίσσυ Βωβού

Μόνο σε δύο ημέρες, 11 και 12 Μαιου, διαβάσαμε πέντε σοβαρές υποθέσεις βίας κατά των γυναικών και ασέλγειας εναντίον ανηλίκων, στον ιστότοπο e-thessalia, για περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στην Θεσσαλία και μόνο.

Τη μία την έχουμε ήδη δημοσιεύσει, όπου 80χρονος ιερέας συνελήφθη στο Βόλο για απόπειρα ασέλγειας εναντίον 11χρονης μικρούλας. Διαβάστε περισσότερα εδώ

  • Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών  για ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο

Συνολική ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε ερήμην το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 38χρονο, στις τον οποίο έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή. Ο θύτης κατηγορείτο ότι στις 17 Δεκεμβρίου του 2017 είχε κακοποιήσει επανειλημμένη την 41χρονη σύζυγό του και απειλούσε να την σκοτώσει. Η κακοποίηση είχε πλούσιο παρελθόν. Η απόφαση βγήκε στις 12 Μαΐου.

  • Μαχαίρωσε την 28χρονη φίλη του στη Νέα Ιωνία Βόλου

31χρονος άντρας μαχαίρωσε στο δρόμο μια 28χρονη γυναίκα, με την οποία είχαν παιδί, και αναφέρεται ότι συζούσαν, στις 12 Μαΐου.

Οι δύο τους καβγάδισαν με αφορμή το ποιος θα έχει την επιμέλεια του παιδιού, οπότε ο άντρας έβγαλε αιχμηρό αντικείμενο και κατάφερε πολλά πλήγματα στη γυναίκα, η οποία σύντομα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ειδοποίηση του ΕΚΑΒ από γείτονες. Το ΕΚΑΒ την βρήκε αιμόφυρτη στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Ο 31χρονος συνελήφθη αργότερα και αντιμετωπίζει κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από πρόθεση.

  • Παιδεραστής ο 56χρονος επιχειρηματίας από το Βόλο

Κατηγορήθηκε για ασέλγεια εις βάρος 14χρονης πέρσι το καλοκαίρι, στην Κέρκυρα. Η υπόθεση εκδικάστηκε στην Κέρκυρα, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, ενώ το δικαστήριο ένοχη έκρινε και τη μητέρα του 14χρονου κοριτσιού για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και την καταδίκασε σε 12 χρόνια κάθειρξη στις 15 Μαΐου.

  • 17χρονη στον Αλμυρό αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει – 30χρονος κατηγορείται ότι προσπάθησε να τη βιάσει

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παράγγειλε εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση απόπειρας βιασμού και συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας ανήλικης στην περιοχή του Αλμυρού.

Δράστης της απόπειρας βιασμού και της απόπειρας συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας της ανήλικης μαθήτριας, φέρεται να είναι 30χρονος από την εν λόγω περιοχή της Μαγνησίας.
Η ανήλικη φέρεται να είναι 17 χρόνων και να είχε γνωριστεί με τον 30χρονο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook). Η 17χρονη φέρεται να συναντήθηκε με τον άνδρα και όλη η υπόθεση εξελίχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου φέτος. Ωστόσο κάτι φαίνεται να «στράβωσε» στην επικοινωνία τους και έτσι η ανήλικη φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας μεγάλο αριθμό ναρκωτικών χαπιών. Μάλιστα, της απόπειρας αυτοκτονίας φέρεται να προηγήθηκε απόπειρα βιασμού από τον 30χρονο.

Ακόμη την απόπειρα βιασμού φέρεται να πιστοποιεί και σχετική ιατροδικαστική έκθεση, καθώς και γνωμάτευση νοσηλείας σε νοσηλευτικό ίδρυμα.
Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας με τα χάπια η 17χρονη φέρεται να νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο 30χρονος, εφόσον ασκηθούν διώξεις εναντίον του, θα αντιμετωπίσει κατηγορία για απόπειρα βιασμού, που είναι σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας, σε βαθμό πλημμελήματος.

Γι’ αυτό τον λόγο οι Αρχές προειδοποιούν και κατηγοριοποιούν ποια πέντε στοιχεία δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook:

Ημερομηνία Γέννησης. Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται, όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook, να γεμίζει από ευχές γενεθλίων. Αλλά την ίδια χαρά αισθάνονται και διάφοροι επιτήδειοι. Γιατί; Διότι η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, Άδειας Οδηγού και ακόμη Διαβατηρίου…
Οικογενειακή Κατάσταση. Η λέξη «Single» από μόνη της λειτουργεί ως «πόλος έλξης» για τους εγκληματίες. Όταν μάλιστα αλλάζετε την «Οικογενειακή σας Κατάσταση» από «Παντρεμένος/η» σε «Ελεύθερο/η», αυτομάτως όσοι παρακολουθούν το προφίλ σας, έχοντας άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είστε σε «ευάλωτη θέση» και κυρίως, ότι πλέον «είστε μόνη στο σπίτι».
«Πού βρίσκομαι». Το να δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση, και το πού βρίσκεστε ή με το να «ανεβάζετε» φωτογραφίες από τις διακοπές, όπου βρίσκεστε, δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για τον χρόνο επιστροφή σας, είναι ό,τι καλύτερο για τους εγκληματίες. Εσείς μαζεύετε like και αυτοί χρήσιμες πληροφορίες.
Μόνος στο σπίτι. Το να «ποστάρετε» στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «είστε μόνος/η στο σπίτι», είναι από τα χειρότερα λάθη. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τις νεαρότερες ηλικίες, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει και για τους ενήλικες.
Φωτογραφίες των παιδιών σας. Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να πράξει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι.

Με πληροφορίες από startmedia.gr και e-thessalia.gr