2o Φεμινιστικό κάμπινγκ στην Παλαιά Επίδαυρο

 Το Μωβ οργανώνει για δεύτερη φορά σύντομη απόδραση διακοπών στην περιοχή της Παλιάς Επιδαύρου, που τη συνδυάζουμε με μια παράσταση του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο.

Το κάλεσμα συνδυάζεται με την παράσταση Πλούτος του Αριστοφάνη, που παίζεται 13 και 14 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς

Σύμφωνα με την περσινή μας καλή εμπειρία, το κάμπινγκ θα είναι για 4 ημέρες, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή 12 έως 15 Ιουλίου, όποια θέλει φυσικά μπορεί να πάει νωρίτερα ή να μείνει περισσότερο ή λιγότερο. Την παράσταση θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 13 Ιουλίου, αλλά παίζεται και το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Εκτός από την παράσταση του Αριστοφάνη, οργανώσαμε διάλεξη-συζήτηση με θέμα Ελένη του Ευριπίδη και Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, όπου θα παρουσιαστούν δυο γυναικεία πρόσωπα του αρχαίου θεάτρου.

Μετά από έρευνα στα κάμπινγκ της Παλιάς Επιδαύρου επιλέξαμε το κάμπινγκ Νίκολας 2, μπροστά στη θάλασσα, και για το θέατρο η απόσταση είναι περίπου 10 χλμ. Θα έχουμε δικά μας μέσα αλλά υπάρχει και συγκεκριμένη συγκοινωνία. Επίσης συγκοινωνία υπάρχει για Παλιά Επίδαυρο από Αθήνα.

Το κάμπινγκ αυτό διαθέτει τροχόσπιτα για 2 και περισσότερα άτομα, με 30 έως 40 ευρώ τη βραδιά, αλλά το κλείσιμο πρέπει να γίνει αμέσως, με τηλέφωνο στο Μωβ (6971880268). Επίσης έχει ωραίους χώρους για σκηνές, αλλά δεν διαθέτει δικές του σκηνές, οπότε η καθεμιά πρέπει να φέρει τη δική της ή να μοιράσει – φιλοξενηθεί σε μια φίλη. Υπάρχουν τουαλέτες, ντους, κουζίνες και μίνι μάρκετ. Οι τιμές για σκηνές ως εξής: Ημερησίως: Μια σκηνή 5,50. Ένα άτομο 6,50. Δηλαδή, δύο άτομα σε σκηνή, χρεώνονται 18.50 την ημέρα. Αυτοκίνητο 4 ευρώ.

Τις άλλες μέρες της διαμονής μας έχουμε οργανώσει πρόγραμμα εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν μια συζήτηση για την αυτοάμυνα, με βάση τις συγκεκριμένες υποθέσεις για τις οποίες οργανώνουμε την αλληλεγγύη, και θα ακολουθήσει σχετική ταινία. Εργαστήρι θεάτρου φόρουμ με θέμα μορφές της βίας κατά των γυναικών. Την Κυριακή θα διοργανώσουμε επίσκεψη-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στους “νοσοκομειακούς” χώρους της τότε εποχής, αφού ήταν χώροι ειδικότερα για θεραπεία αναπήρων. Επίσης, μια συζήτηση για την επίδραση του Μάη ’68 στη δημιουργία του σύγχρονου φεμινιστικού κινήματος. Προτάσεις για εργαστήρια ευπρόσδεκτες.

Το κάλεσμά μας απευθύνθηκε επίσης σε γυναικείες οργανώσεις και συλλογικότητες για συνδιοργάνωση, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ανταπόκριση.

Πιο κάτω το πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί στις 18-6-2018, σχεδόν τελικό

Το Δ.Σ. του ΜΩΒ
Αρχική δημοσίευση στις 30-5-2018 (συμπληρώνεται Στις 18-6-18)

Το κάμπινγκ

NICOLAS IΙ


Τηλ. 6973792889

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη 12 Ιουλίου
Άφιξη
7.00 το απόγευμα συζήτηση για την αυτοάμυνα όπως αναφέρεται στο νόμο και όπως λειτουργει στην πραγματικότητα στο πλαίσιο της αντίστασης στην έμφυλη βία. Παρουσίαση των εξελίξεων στη Βρετανία, Καναδά, ΗΠΑ, από φίλη από τον Καναδά.
9.00μ.μ. προβολή κινηματογραφικής ταινίας για την Αυτοάμυα

Παρασκευή 13 Ιουλίου
7.30 μ.μ. Μετάβαση στο Θέατρο Επιδαύρου για την παράσταση Πλούτος του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με δικά μας οχήματα.

Σάββατο 14 Ιουλίου
6 μ.μ. – 8.30 μ.μ.
Ελένη του Ευριπίδη και Λυσιστράτη του Αριστοφάνη
Δύο αντίθετοι πόλοι για την επίτευξη ενός κοινού στόχου
Ομιλία της Τζωρτζίνας Κουκουδάκη, θεατρολόγου, σκηνοθέτιδας, υπεύθυνης του Λυκείου Επιδαύρου (Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου) – Θα ακολουθήσει συζήτηση
(Δείτε στο τέλος παράσταση με την ανατολή του ήλιου)*
Το βράδυ πάρτι στην παραλία

Κυριακή 15 Ιουλίου
11.00 π.μ.
Εργαστήρι θεάτρου φόρουμ με θέμα τη βία κατά των γυναικών από την καθηγήτρια θεατρικών σπουδών Χριστίνα Ζώνιου
Απόγευμα: επίσκεψη επίσκεψη-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στους “νοσοκομειακούς” χώρους της τότε εποχής, που ήταν χώροι ειδικότερα για θεραπεία αναπήρων.
7.00 μ.μ. Συζήτηση για την επίδραση του Μάη ’68 στη δημιουργία του σύγχρονου φεμινιστικού κινήματος. Εισήγηση της Σόνιας Μητραλιά. Καλούνται οι συμμετέχουσες να καταθέσουν τις γνώσεις και γνώμες τους για το θέμα, για να ανοίξει αυτή η σημαντική συζήτηση την οποία θα συνεχίσουμε σε επόμενες εκδηλώσεις.

Σημείωση: Τα εισιτήρια του θεάτρου θα τα βγάλουμε επιτόπου. Δεν υπάρχουν ειδικές τιμές για ομάδες.

* Ευμενίδες του Αισχύλου με την Στεφανία Γουλιώτη 6 π.μ. 14 Ιουλίου, Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου. Παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου με εισιτήριο. Θα μεταβούμε με δικά μας οχήματα, αξημέρωτα. http://greekfestival.gr/gr/events/view/stefania-goulioti-2018