Είναι η ώρα του “ΟΧΙ”

Γράφει η S.S. GAWDAT*

Ένας άραβας ρεπόρτερ, ανακάλυψε μετά από έρευνα ότι στο Σουδάν έχουν γίνει περίπου 16.000 συλλήψεις, γυναικών και κοριτσιών που τόλμησαν να φορέσουν είτε παντελόνια είτε φούστα.

Ο ρεπόρτερ, Amal El-Gowieri, δήλωσε ότι οι ισλαμικοί κανόνες σπρώχνουν τις γυναίκες να φορούν μόνο μαύρο κάλυμμα σε όλο το σώμα και το πρόσωπο.
Αλλά, είμαστε στο 2018, όχι στον μεσαίωνα, όπου οι γυναίκες ήταν αναγκασμένες να κρύβονται πίσω από το μαύρο κάλυμμα, οπότε έπρεπε να βρίσκουν κάποιον άλλο τρόπο, λανθασμένο, για να δείχνουν το σώμα τους.

Αυτοί οι λανθασμένοι κανόνες, που λέγονται Fahe, έχουν φτιαχτεί από άνδρες για να ελέγχουν τις γυναίκες, ώστε να κρύβουν το σώμα τους, τα συναισθήματά τους, τα δικαιώματά τους, και να ακολουθούν τους κανόνες που φτιάχνονταν από άντρες, αλλιώς τιμωρούνταν.

Είναι ώρα να υπάρξει ένα κάλεσμα για να πούμε: Ο Θεός μας έδωσε μυαλό για να σκεφτόμαστε και σώμα για να απολαμβάνουμε. Αυτά είναι τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός. Αυτά τα δώρα ανήκουν στις γυναίκες, αντί αυτές ν’ ακολουθούν τους ανδρικούς κανόνες, καταλήγοντας το ρόλο του Θεού να τον παίζουν οι άντρες για να ελέγχουν το σώμα και το μυαλό των γυναικών. Όταν ακολουθούμε αυτούς τους κανόνες fahe, είναι σαν να λατρεύουμε τον λάθος Θεό, και να φοβόμαστε, όπως ο σκλάβος φοβάται τον αφέντη.

Ο ρεπόρτερ είπε: ο φόβος καλύπτει όλες αυτές τις γυναίκες, που φοβούνται ακόμα και να διαμαρτυρηθούν γιατί εάν μιλήσουν όλη η κοινωνία θα στραφεί εναντίον τους, αφού είναι μια ανδρική κοινωνία.

Είναι ώρα να πούμε ΟΧΙ σ’ αυτά τα εγκλήματα που έχουν πολλά ονόματα πίσω από τα οποία κρύβονται: πίσω από το όνομα του Θεού, το όνομα του Ισλάμ, το όνομα της “τιμής”, το όνομα της παράδοσης… κ.λπ.

Είναι η ώρα του ΟΧΙ, η ζωή συνεχίζεται και οι γυναίκες αυτές δεν έχουν ζωή, ζουν τη ζωή των πατεράδων τους, των αδελφών τους, των συζύγων τους και των γιών τους μέχρι το θάνατο, δεν υπάρχει η ώρα του ΟΧΙ, ώστε να ζήσουν τη ζωή τους.
Ελπίζω ότι θα, καταλάβουν ότι το να είσαι γυναίκα είναι ευλογία και όχι κατάρα.

Αυτό που σχεδίασε ο Θεός, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει, είτε αργά είτε γρήγορα.

* Συγγραφέας του βιβλίου “UNDER COVER” για τα ανθρώπινα δικαιώματα