Η σεξουαλική παρενόχληση στα ΜΜM μέσα από μία έξυπνη διαφημιστική καμπάνια

Ισορροπώντας ανάμεσα στην υπερβολή και την ευγένεια ένα διαφημιστικό κάνει τη διαφορά αναφορικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ένα περιστατικό παρενόχλησης – εν τη γενέσει του

Το βλέμμα δεν ποινικοποιείται, ούτε δικάζεται. Μπορεί, όμως, να είναι δηλωτικό των προθέσεων κάποιου. Μπορεί να είναι ενοχλητικό ή χυδαίο. Ακραία σκέψη; Ίσως.

Ωστόσο, δεν παύει να ισχύει ότι ένα επίμονο βλέμμα ενστικτωδώς μας προειδοποιεί για οτιδήποτε μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση.

Ομοίως, λειτουργεί και για όσους βρίσκονται παρόντες σε μια ανάλογη, άβολη φάση. Ειδικά για μια γυναίκα και ειδικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα οποία η σεξουαλική παρενόχληση εναντίον γυναικών είναι καθημερινό φαινόμενο. Με αυτό το σκεπτικό προέκυψε η διαφημιστική καμπάνια της πολιτείας της Βικτώρια.

Πώς μπορεί ένας επιβάτης που αντιλαμβάνεται ότι ίσως ενοχλείται μια γυναίκα σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς να αποσοβήσει το γεγονός; Ένας άντρας αντιλαμβάνεται το επίμονο βλέμμα ενός άλλου άντρα στα πόδια μιας κοπέλας και αφού προβληματίζεται για το πώς μπορεί να παρέμβει, τελικά αποφασίζει απλώς να του κόψει τη θέα.

Και τον… “βήχα” αφού στέκεται μπροστά του και κουνά με αποδοκιμασία το κεφάλι. Ισορροπώντας ανάμεσα στην υπερβολή, αλλά και την ευγένεια, η καμπάνια φέρει τον τίτλο “Respect Women” (μτφρ.: “Σεβάσου τις γυναίκες”) και συνοδεύεται από το hashtag #CallItOut.

Θυμήσου, δεν χρειάζεται ένας μεγάλος και βαρυσήμαντος δημόσιος λόγος, κάποιες φορές ακόμα και η μικρότερη πράξη μπορεί να ανακόψει τη σεξουαλική παρενόχληση!

Respect Women: Call It Out (Public Transport)

Remember, it doesn't need to be a big speech, and often the smallest of actions is enough to call out sexism and harrassment #RespectWomen #CallItOut

Gepostet von Victoria Against Violence am Mittwoch, 20. Juni 2018

Πηγή: lifo.gr, Victoria against Violence