Ο απίστευτος τρόπος που φέρθηκαν σε οροθετική εργαζόμενη του ΚΕΕΛΠΝΟ στη δουλειά της – και οι αντιδράσεις

«Ονομάζομαι ( ) και ο αριθμός κινητού μου είναι ο ( ). Εργάζομαι στο (ακολουθεί όνομα υπηρεσίας δημόσιας υγείας), καί υπό την ιδιότητά μου ως οροθετικού, στοιχείο του προφίλ της δουλειάς μου από την προκήρυξη της θέσης, με πληθυσμούς hiv.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος δημοσίευσε την παρακάτω καταγγελία που του έστειλε οροθετικό άτομο που εργάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ:

Tην Παρασκευή ( ), έφυγα απ τη δουλειά μου με κούραση και με πόνο στο χέρι και στο σπίτι μου συνειδητοποίησα πως έχω αφήσει τη φαρμακευτική αγωγή μου στο γραφείο. Τρέχω στη δουλειά μου και εξηγώ στη φύλαξη το θέμα με τη φαρμακευτική αγωγή μου, με τον επιπρόσθετο λόγο του Σαββατοκύριακου που έκανε πάρα πολύ σοβαρή τη μη λήψη του φαρμάκου μου, με επιπτώσεις τόσο στην υγεία μου όσο και στην αποτελεσματικότητα της αγωγής, καθόσον αυτή δεν υπάρχει στο εμπόριο.

Με σοκ άκουσα πως πρέπει να ρωτηθεί ο πρόεδρος του Οργανισμού (όνομα).

Με απόγνωση άκουσα πως ο πρόεδρος σε τηλεφωνική επαφή μού το απαγορεύει!

Πάω στο Αστυνομικό Τμήμα σε κατάσταση σοκ.

Μου εξηγούν πως πρέπει να καλέσω και την Αμεση Δράση. Την καλώ κι έρχονται δυο αστυνομικοί στους οποίους εξηγώ τα πάντα [ακολουθεί Αντίγραφο Εγγραφής Δελτίου Οχήματος Περιπολίας 15/06/18, 20:52].

Ο πρόεδρος (που γνωρίζει την κατάστασή μου), αρνείται και σ αυτούς!

Τους λέω να του πουν να πάμε μαζί στο γραφείο μου.

Το απαγορεύει κι αυτό.»

Οι πληροφορίες διασταυρώθηκαν και έτσι ανέβηκαν στο fb του Γρηγόρη.

Εκεί υπάρχουν διάφορα σχόλια, όπως του Απόστολου Γκλέτσου:

Επίσης, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς φέρνει το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων με σχετική ερώτηση:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Αδιανόητη ταλαιπωρία και επίδειξη αναλγησίας σε βάρος οροθετικής εργαζόμενης από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τα ψυχικά και σωματικά όρια μιας οροθετικής εργαζόμενης του ΚΕΕΛΠΝΟ δοκίμασε με τον πλέον απαράδεκτο και σκληρό τρόπο ο πρόεδρος του Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, όταν την Παρασκευή 15 Ιουνίου του 2018 αρνήθηκε την είσοδο στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε οροθετική εργαζόμενη προκειμένου η ίδια να παραλάβει τα απολύτως απαραίτητα σε αυτήν αντιρετροϊκά φάρμακα, τα οποία είχε ξεχάσει στο γραφείο της.

Όπως κάλλιστα γνωρίζει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος είναι χειρουργός με έδρα αναπληρωτή καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα συγκεκριμένα φάρμακα δεν μπορούν να αγορασθούν σε κανένα εφημερεύον φαρμακείο και ο ασθενής μπορεί να τα προμηθευτεί μόνο μέσω νοσοκομείου αναφέροντας συγκεκριμένο κωδικό και τα αρχικά του ονόματός του.

Παρά το γεγονός αυτό ο κύριος Ρόζενμπεργκ αρνήθηκε δύο φορές στην εν λόγω εργαζόμενη να εισέλθει στο γραφείο της για μερικά μόνο λεπτά της ώρας με την αιτιολογία ότι το αίτημα πρόσβασής της στο χώρο εργασίας ήταν εκτός ωραρίου και συνεπώς αδικαιολόγητο! Παρά τις προσπάθειες της εργαζόμενης, η οποία ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας ο κύριος Ρόζενμπεργκ δεν μεταπείσθηκε και έκρινε προτιμότερο να εκθέσει σε κίνδυνο την υγεία της εργαζόμενης του αποστερώντας την από τη φαρμακευτική της θεραπεία για τρεις ολόκληρες μέρες.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την διερεύνηση του περιστατικού και την απόδοση των σχετικών ευθυνών δεδομένου ότι η εργαζόμενη έχει προβεί σε επίσημη καταγγελία ενώπιον της ελληνικής αστυνομίας;

2. Δικαιολογείτε την ακατανόητη αυστηρότητα που επέδειξε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ απέναντι σε μία εργαζόμενη η οποία ανήκει σε ευάλωτη ομάδα ασθενών προφασιζόμενος δικαιολογίες γραφειοκρατικού χαρακτήρα;

3. Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατρός και αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, να αρνείται στην οροθετική εργαζόμενή του τα φάρμακά της όταν γνωρίζει ότι οι οροθετικοί ασθενείς, η φροντίδα των οποίων εμπίπτει στην αρμοδιότητα του μπορούν να προμηθευθούν την θεραπεία τους αποκλειστικά μέσω των φαρμακείων των νοσοκομείων;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιώργος Αμυράς, Β’ Αθήνας

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr