Η Σούζαν Σαράντον συνελήφθη μαζί με εκατοντάδες ακόμη γυναίκες που διαδήλωναν

Η Σούζαν Σαράντον συνελήφθη μαζί με εκατοντάδες ακόμη γυναίκες που διαδήλωναν 

 

Η αστυνομία στην Ουάσινγκτον αναφέρει ότι 575 άτομα κατηγορήθηκαν για παράνομη διαδήλωση  την Πέμπτη.

Οι ακτιβίστριες προχώρησαν σε μια κίνηση «μαζικής πολιτικής ανυπακοής» στην Ουάσινγκτον λίγο πριν τη διεξαγωγή μαζικών διαδηλώσεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε ολόκληρες τις ΗΠΑ κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Πορεία των Γυναικών, ένα κίνημα που ξεκίνησε όταν ορκίστηκε ο Τραμπ στις 21 Ιανουαρίου 2017 και επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, έχει ζητήσει από τις γυναίκες να διακινδυνεύσουν να συλληφθούν κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων.

«Ζητάμε από όλες τις γυναίκες να ενωθούν μαζί μας σε ένα μαζικό κίνημα πολιτικής ανυπακοής στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη 28 Ιουνίου για να ζητήσουμε από αυτή την κυβέρνηση να σταματήσει να αντιμετωπίζει σαν εγκληματίες τους παράτυπους μετανάστες και να χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους», ανέφερε το κίνημα στο Twitter.

Στο μεταξύ μεγαλύτερες κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο στην Ουάσινγκτον και άλλες αμερικανικές πόλεις υπό το σύνθημα «οι οικογένειες ανήκουν μαζί» (#FamiliesBelongTogether).

Η ηθοποιός, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ για το Dead Man Walking το 1996, ανακοίνωσε τη σύλληψή της στο Twitter.

Η Σαράντον έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν σε διαμαρτυρία εναντίον αστυνομικού για το φόνο άοπλου αφροαμερικανικού έφηβου στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: www.independent.co.uk