Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα βιαστών στη Ρόδο: Πώς «παγίδευαν» τις γυναίκες

 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρόδο μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση σπείρας βιαστών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας 24χρονος Σουηδός, ο οποίος φέρεται να βίασε μαζί με φίλους του δύο μεθυσμένες τουρίστριες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική», ο κατηγορούμενος «ψάρευε» τις γυναίκες εκμεταλλευόμενος τη μέθη τους, από συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο της οδού Ορφανίδου, στο οποίο μάλιστα ήταν υπάλληλος τα τελευταία χρόνια.

Πληροφορίες, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αναφέρουν ότι ο 24χρονος συνήθιζε να βρίσκεται σε χώρους όπου συχνάζουν Σκανδιναβοί και να τους πείθει να αγοράζουν βραχιολάκια κατανάλωσης αλκοόλ, προκειμένου να προμηθεύονται απεριόριστες ποσότητες σε συμβεβλημένα μαγαζιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο 24χρονος κατά κύριο λόγο καθόταν έξω από το νυχτερινό κέντρο όπου εργαζόταν για να πείθει πελάτες να διασκεδάσουν στο μαγαζί.

Σκοπός του ήταν να πλησιάζει τουρίστριες και εκμεταλλευόμενος την εργασία του, να τις μεθάει.

Μάλιστα, αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 24χρονου, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος καθιστά αλλοδαπές ανίκανες να αντιδράσουν κατά την σεξουαλική πράξη στην οποία πολλές φορές παρευρίσκονται φίλοι ή γνωστοί του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 24χρονος φέρεται να συμμετείχε στονεξαναγκασμό δυο αλλοδαπών γυναικών σε σεξουαλικές πράξεις με αγνώστους συνεργούς του, που διαπράχτηκαν τη 19η και 26η Ιουνίου 2018.

Ο δράστης εντοπίστηκε το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου 2018 κατά τη διάρκεια αστυνομικών αναζητήσεων και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από 18χρονη καταγγέλλουσα και ταυτοποιήθηκε.

Οι στιγμές φρίκης των θυμάτων

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 19η Ιουνίου 2018 όταν μια 19χρονη Σουηδέζα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ομαδικό βιασμό.

Η αλλοδαπή αναχώρησε μόνη της τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας από το κατάστημα, καθώς δεν αισθανόταν καλά. Περπάτησε και έφτασε στην παραλία. Λίγη ώρα αργότερα την πλησίασε ένας άνδρας, τη ρώτησε αν είναι καλά και εκείνη απάντησε αρνητικά και περπάτησε προς την παραλία.

Ο άνδρας αυτός, όπως υποστήριξε η γυναίκα, εκμεταλλευόμενος τη μέθη της, τη βίασε και ακολούθως ειδοποίησε άλλους που ασέλγησαν και τη βίασαν.

Ακολούθησε δεύτερη καταγγελία από μια 18χρονη ομοεθνή της.

Η 18χρονη διασκέδαζε με δύο φίλες της και φεύγοντας από το ίδιο κατάστημα, διαπίστωσε ότι δεν είχε το κινητό της τηλέφωνο.

Άρχισε να το ψάχνει με τις φίλες της και κατέληξε στην ίδια παραλία. Εκεί, όπως υποστήριξε, τις πλησίασαν 7 με 8 άνδρες, την έβαλαν ανάμεσα τους και την έριξαν στην άμμο.

Την κρατούσαν, της ανέβασαν τη φούστα κι άρχισαν να ασελγούν εις βάρος της. Ορισμένοι ήρθαν σε συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.

Η ίδια ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσε να θυμηθεί λεπτομέρειες από το συμβάν.

Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος υποστήριξε ότι στην οδό Ορφανίδου διασκεδάζει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες κι ότι έχει ήδη έρθει σε συνουσία με περίπου 15 Σκανδιναβές με τη θέλησή τους .

Υποστήριξε ότι με την πρώτη ήρθε σε επαφή μαζί της με τη θέλησή της και ότι η δεύτερη συμπεριφερόταν προκλητικά στο νυχτερινό κέντρο. Όπως είπε, ήρθε σε επαφή μαζί της στο δωμάτιό του και στο μπαλκόνι ήταν τρεις φίλοι του που δεν συμμετείχαν.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος διώκεται για βιασμό από δύο ή περισσότερους δράστες από κοινού και κατά συρροή και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Πηγή: cnn.gr