Στις 12 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

 

Αλιεύει η Ιρέν Κόντου 

Στις 12 Ιουλίου θα συνεχιστεί στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, η δίκη για την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, με τη σημερινή,πρώτη μέρα της διαδικασίας, να σημαδεύεται από την οργή των συγγενών του θύματος και τον κίνδυνο να λιντσάρουν τον 58χρονο κατηγορούμενο.

Στο δικαστήριο, που συνεδρίασε με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κατέθεσαν οι γονείς και τα αδέλφια της 32χρονης οι οποίοι αναφέρθηκαν στη Δώρα και στην ακαταπόνητη προσπάθεια της να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια της. Η μητέρα αναφέρθηκε στα χρέη “που δημιούργησε” ο πρώην σύζυγος της τα οποία μετά τον χωρισμό της μαζί του, προσπαθούσε να εξοφλήσει η Δώρα. Η γυναίκα είπε πως θα ήθελε να “πληρώσει με το ίδιο νόμισμα” τον κατηγορούμενο, ενώ οργισμένη ανέφερε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως “αυτός ο αλήτης” μαχαίρωσε δεκατέσσερις φορές “για ένα κινητό και 5 ευρώ”.

Ο αδελφός και η αδελφή της εφοριακού αναφέρθηκαν σε ανησυχία που είχε η 32χρονη το διάστημα πριν δολοφονηθεί, λόγω επαγγελματικών θεμάτων και επανέλαβαν πως ουσιαστικά αυτή στήριζε την οικογένεια μετά το διαζύγιο των γονιών τους.

Ο προϊστάμενος της Δώρας στη ΔΟΥ που εργαζόταν, κατέθεσε στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές και τόνισε πως: «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σίγουρα θα μου το είχε πει».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης η πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει ως προς την ύπαρξη ή μη γενετικού υλικού τρίτου, άγνωστου, προσώπου στα ευρήματα στον χώρο του εγκλήματος. Η αστυνομικός υποστήριξε ότι τα “δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο”, συμπλήρωσε πως τα υπόλοιπα μίγματα υλικού “ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα”.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας από την άλλη πλευρά , υποστηρίζει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο, από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν, προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του Σοροπίδη.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την προτροπή της προέδρου για ηρεμία, ώστε «να μπορέσει το δικαστήριο να βρει την αλήθεια». Πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο πατέρας της εφοριακού που ξεκίνησε δείχνοντας τον Σοροπίδη ως δολοφόνο του παιδιού του και τον κατηγορούμενο πίσω του σε απόσταση μικρότερη από δύο μέτρα ασφυκτικά κυκλωμένο από αστυνομικούς.

Ο Σοροπίδης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Στην επόμενη συνεδρίαση το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί , μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, αν θα χρειαστεί να μελετήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία dna, ο μοριακός βιολόγος, Γιώργος Φιτσιάλος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, huffingtonpost.gr, skai.gr, cnn.gr