Τιμωρήθηκε ο άνδρας που παντρεύτηκε 11χρονο κορίτσι στη Μαλαισία, αλλά όχι για το λόγο που θα περιμέναμε

Για πολυγαμία και όχι τέλεση γάμου με ανήλικη κατηγορήθηκε από το δικαστήριο της Μαλαισίας ο άνδρας ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο παντρεύτηκε ένα 11χρονο κορίτσι.  

Αλιεύει η Ιρέν Κόντου

 

Διεθνείς αντιδράσεις είχε προκαλέσει η είδηση τον προηγούμενο μήνα πως ένα κορίτσι έντεκα χρονών στη Μαλαισία παντρεύτηκε έναν σαραντάχρονο.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος άνδρας είχε δύο ακόμα γάμους και έξι παιδιά. Η δεύτερή του γυναίκα ήταν αυτή που έκανε την καταγγελία και ο ίδιος βρέθηκε ενώπιον του θρησκευτικού δικαστηρίου της Μαλαισίας.   

Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν έξι μήνες φυλάκισης, εξαγοράσιμη με τον σαραντάχρονο Μαλαισιανό να καλείται να πληρώσει στις αρχές 450 δολάρια.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο γάμος ήταν νόμιμος, κάτι που τελικά δεν ίσχυε.

Όπως αποκαλύπτει, όμως, ο δικηγόρος Syahredzan Johan στο Twitter, οι κατηγορίες εναντίον του άνδρα είχαν να κάνουν μόνο με πολυγαμία και όχι τέλεση γάμου με κορίτσι 11 χρονών.

«Γι αυτό πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το να παντρευτεί κανείς ένα παιδί πρέπει να γίνει ποινικό αδίκημα» παραδέχεται ο ίδιος.

Για την ώρα ο γάμος με ανήλικα παιδιά επιτρέπεται κανονικά στη Μαλαισία.

Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, ύστερα από τις έρευνες των κυβερνητικών αρχών, η ίδια η μητέρα του κοριτσιού είχε δεχτεί να γίνει ο γάμος, με τη μόνη προϋπόθεση να παραμείνει στο πατρικό της σπίτι μέχρι τα 16.

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Wan Azizah Wan Ismail, δήλωσε πως μετά τις έρευνες των κυβερνητικών αρχών, αποκαλύφθηκε πως οι γονείς του 11χρονου κοριτσιού είχαν εγκρίνει τελικά το γάμο με τον σαραντάχρονο.

Το φαινόμενο, ωστόσο, φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ευρύ στη χώρα.   Μόνο τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία του μαλαισιανού κράτους, το 2010, έδειξαν πως υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες ανήλικα κορίτσια παντρεμένα στη χώρα.

Πηγή: www.lifo.gr