Σ. Αραβία: Oι γυναίκες θα μπορούν πλέον να πιλοτάρουν

Οι σχολές αεροπορίας ανοίγουν τις πόρτες τους σε πολλές υποψηφίους μετά την άρση της απαγόρευσης οδήγησης.

 

Αλιεύει η Ιρέν Κόντου

Αιτήσεις από όλες τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας θα αρχίσει να δέχεται η Oxford Aviation Academy. Η η εκπαίδευση θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και θα λάβει χώρα στην ανατολική πόλη Dammam.

«Δεν ζούμε πια στην εποχή όπου οι γυναίκες επιτρέπεται να εργάζονται σε συγκεκριμένες θέσεις. Όλοι οι δρόμοι ανοίγονται τώρα» δήλωσε η αιτούσα Dalal Yashar που στοχεύει να εργαστεί ως πιλότος.

«Αν έχουμε την όρεξη, έχουμε και την δυνατότητα»

«Έχουμε δει τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας να πιλοτάρουν αεροσκάφη έξω από το βασίλειο. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβει την πρωτοβουλία η αεροπορική αρχή. Οι γυναίκες εδώ αξίζουν να βρουν δουλειά στην δική τους χώρα».

Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως οι μεταρρυθμίσεις είναι για το θεαθήναι, επιτρέποντας στο βασίλειο να κερδίσει θετική δημοσιότητα διεθνώς ενώ παράλληλα καταστέλει αγωνιστικές και ακτιβιστικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών.

«To άκαμπτο σύστημα κηδεμονίας του βασιλείου συνεχίζει και απαιτεί από τις δικαιώματαγυναίκες να ζητούν άδεια από τους άντρες για οποιαδήποτε δραστηριότητα, εμποδίζοντας έτσι τον δρόμο για οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή» προειδοποιούν σαουδάραβες ακτιβιστές.

Πηγή: ampa.lifo.gr