Αλληλεγγύη από την Μαρίνα Αμπράμοβιτς στις Pussy Riot

Με κόκκινη κουκούλα, χαρακτηριστική των Pussy Riot και σηκώνοντας τη γροθιά της επαναλαμβάνει τρεις φορές πως είναι υπέρ τους

 

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλή

 

Αλληλέγγυα με την ομάδα των Pussy Riot που συνελήφθησαν όταν μπήκαν μέσα στο τελικό αγώνα ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Ρωσία στις 15 Ιουλίου, είναι η Μαρίνα Αμπράμοβιτς η οποία δήλωσε ότι η κίνησή της είναι αυθόρμητη. Στο λογαριασμό της στο Twitter, η διάσημη καλλιτέχνης πήρε θέση και υποστηρίζει τις Pussy Riot, των οποίων τέσσερα μέλη έχουν καταδικαστεί σε 15 ημέρες φυλάκιση και απαγόρευση εισόδου σε αθλητικές εκδηλώσεις για τρία χρόνια.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε η Αμπράμοβιτς κάθεται μπροστά στον υπολογιστή της με κόκκινη κουκούλα, χαρακτηριστική των Pussy Riot και σηκώνοντας τη γροθιά της επαναλαμβάνει τρεις φορές πως είναι υπέρ τους. Οι ρωσίδες ακτιβίστριες έχουν ιστορικό «ταλαιπωρίας» από τις ρωσικές αρχές όλα τα τελευταία χρόνια, με φυλακίσεις και περιορισμούς, αλλά φαίνεται πως τίποτα δε τις σταματά από το να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημά τους.

H Αμπράμοβιτς κάθεται μπροστά στον υπολογιστή της με κόκκινη κουκούλα, χαρακτηριστική των Pussy Riot και σηκώνοντας τη γροθιά της επαναλαμβάνει τρεις φορές πως είναι υπέρ τους.

 

Η Αμπράμοβιτς δήλωσε πως αυτό το ελεύθερο πνεύμα υποστηρίζει, ενώ είναι γνωστή η σχέση της με την Nadya Tolokonnikova (Νάντια Τολοκονίκοβα) στην οποία είχε επιβληθεί ποινή διετούς φυλάκισης όταν ήταν σε ηλικία 22 ετών εξαιτίας μιας παράστασής τους το 2012 στο Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος της Μόσχας.

«Θέλω πάντα να επαναστατώ», έχει δηλώσει η Αμπράμοβιτς η οποία έχει βιώσει τις απαγορεύσεις του σοβιετικού καθεστώτος στην πρώην Γιουγκοσλαβία μέχρι το 1991 καθώς και τον εμφύλιο που ακολούθησε και βύθισε τη χώρα σε πένθος με ανεπούλωτες πληγές.

Πηγή: elculture.gr