Σήμερα η παγκόσμια ημέρα οργασμού

Παρουσιάζει η Βέρα Σιατερλή

«Ότι θέλετε να μάθετε για τον οργασμό και ντρέπεστε να ρωτήσετε»

Η 8η Αυγούστου καθιερώθηκε από το 1998 ως η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού με πρωτοβουλία του αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Αλεξ Χίρκα. Ο αμφίφυλος Χίρκα πιστεύει ότι ήταν αναγκαία η καθιέρωση μιας τέτοιας μέρας, όπου θα αποθεώνονται ο οργασμός που αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξουαλικότητας, αλλά και οι χαρές του σώματος.

Όλες οι γυναίκες είναι φυσιολογικά και ανατομικά ικανές να πετύχουν πολλαπλούς οργασμούς κατά την σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με την δρ Barbara Bartlik, καθηγήτρια ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Weill του πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη. Οπότε, γιατί ο πολλαπλός οργασμός είναι κάτι τόσο σπάνιο για τόσες πολλές γυναίκες; Η η δρ Bartlik υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους με τους πιο βασικούς να είναι ο χρόνος και η διάθεση. Πολλά ζευγάρια δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στην σεξουαλική επαφή, η οποία καταντάει να γίνεται σχεδόν μηχανικά. Την ίδια στιγμή, διάφορα άλλα προβλήματα καθημερινότητας ρίχνουν την σεξουαλική επιθυμία.

Πολλές γυναίκες νιώθουν ικανοποιημένες με έναν και μόνο οργασμό και δεν αναζητούν ή επιδιώκουν καν έναν δεύτερο ή τρίτο, πόσο μάλλον την μοναδική αίσθηση του πολλαπλού οργασμού, επισημαίνει η δρ Bartlik.

Ο οργασμός είναι μια απαράμιλλη εμπειρία για τον άνθρωπο. Στους άνδρες προκαλείται σχεδόν αποκλειστικά από τον ερεθισμό του πέους είτε με το χέρι είτε με το στόμα είτε στα κολπικά τοιχώματα κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Στις γυναίκες, τη σαρκική απόλαυση προκαλούν ο ερεθισμός της κλειτορίδας και οι ρυθμικές κινήσεις του πέους μέσα στον κόλπο. Ωστόσο, στον οργασμό οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν σε πολλαπλό οργασμό και με άλλους τρόπους, όπως όταν ο ερωτικός τους σύντροφος τους διεγείρει την κλειτορίδα, τον κόλπο ή το σημείο “G” με τη γλώσσα ή τα δάκτυλά του.

Τι είναι, όμως, ένας πολλαπλός οργασμός;

Ο πολλαπλός οργασμός είναι μια σειρά οργασμών που συμβαίνουν σε γρήγορη διαδοχή. Και είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στις γυναίκες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι, σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες δεν βιώνουν μια περίοδο σεξουαλικής ανάδρασης (το χρονικό διάστημα μετά την εκσπερμάτιση, όταν ο άντρας χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει). Έτσι, οι γυναίκες μπορούν και ανταποκρίνονται αμέσως μετά τον δικό τους οργασμό σε συνεχόμενη και περισσότερη κλειτοριδική, ή/και κολπική διέγερση. Μετά τον πρώτο οργασμό, οι επόμενοι οργασμοί “έρχονται” ευκολότερα. Θα μπορούσε να πάρει και 10 έως 15 λεπτά για να φτάσετε στον πρώτο σας οργασμό, αλλά ο δεύτερος μπορεί να συμβεί μέσα σε μόλις πέντε λεπτά, και ο τρίτος σε μόλις δύο λεπτά.

Πόσα είδη υπάρχουν;

Αρχίζουμε μόλις τώρα να ανακαλύπτουμε ότι όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άνδρες είναι δυνατόν να έχουν ποικίλους οργασμούς. Οι διαφορές τους συνδέονται με τον τρόπο εκσπερμάτισης. Η κυριότερη πηγή ηδονής είναι συχνά η εκσπερμάτιση. Ωστόσο, πολλοί άνδρες αισθάνονται την υπέρτατη ηδονή του οργασμού πολλή ώρα, ενώ την εκσπερμάτιση ως μια εκτόνωση. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις κάποιος είναι δυνατόν να νιώθει απανωτά ρίγη ηδονής αρκετή ώρα μετά την εκσπερμάτιση ή να έχει, όπως και η γυναίκα, πολλαπλούς οργασμούς, μια σειρά από συχνούς χαμηλής έντασης οργασμούς που σταματούν με την εκσπερμάτιση.
Τι συμβαίνει στον γυναικείο εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού;
Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα μυστήριο της φύσης. Γι’ αυτό ακόμα και μετά από τόσα χρόνια οι ειδικοί εξακολουθούν να τον μελετάνε. Τώρα λοιπόν, Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τι πραγματικά συμβαίνει στον εγκέφαλο μιας γυναίκας κατά την διάρκεια του οργασμού.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rudgers στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών, με επικεφαλής τη Δρ Ναν Γουάιζ ζήτησαν από δέκα ετεροσεξουαλικές γυναίκες διαφόρων ηλικιών, μεταξύ των οποίων και μια 74χρονη, να ερεθιστούν μόνες τους τόσο ώστε να φθάσουν σε οργασμό – δύο φορές στη σειρά αν μπορούσαν.

Τα πειράματα επαναλήφθηκαν με άνδρες να προσφέρουν το κατάλληλο ερέθισμα στα γεννητικά όργανα των εθελοντριών. Οι γυναίκες ταυτόχρονα υποβάλλονταν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) για την καταγραφή της εγκεφαλικής τους δραστηριότητας.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα ευρήματα τους στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Sexual Medicine, παρατήρησαν αλλαγές στον εγκέφαλο που εξηγούν γιατί οι γυναίκες είναι σε θέση να αντέξουν μεγαλύτερο πόνο, λίγο πριν και στη διάρκεια του οργασμού.

Ο οργασμικός εγκέφαλος ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη περιοχή, τον ραχιαίο πυρήνα της ραφής, που απελευθερώνει περισσότερη σεροτονίνη, μια ουσία που όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο όμορφα, αλλά δρα και ως αναλγητικό.

Επίσης, η νέα μελέτη καταρρίπτει την άποψη ότι ο γυναικείος εγκέφαλος «σβήνει» λίγο πριν ή στη διάρκεια του οργασμού. Αντίθετα, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όλες οι περιοχές του εγκεφάλου γίνονται πιο ενεργές στη φάση τόσο του μεγάλου ερεθισμού, όσο και του ίδιου του οργασμού. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα αυξάνεται όσο η γυναίκα ερεθίζεται, κορυφώνεται τη στιγμή του οργασμού και μετά σταδιακά υποχωρεί.

Παρά το κρύο και -καθόλου ερωτικό- εργαστηριακό περιβάλλον, είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι οι περισσότερες εθελόντριες κατάφεραν να φθάσουν σε οργασμό. Μάλιστα η 74χρονη είχε δύο οργασμούς.
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η νέα έρευνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των γυναικών που δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό.

Πάντως, προς το παρόν παραμένει ασαφές αν οι άνδρες εμφανίζουν επίσης μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα στη διάρκεια του οργασμού.

Συμβουλές προς τις γυναίκες (καλό είναι να τις διαβάσουν και οι άντρες!)

1. Είναι σημαντικό κάθε γυναίκα να αναγνωρίσει τις ανάγκες της για ηδονή και ευχαρίστηση. Πολλές γυναίκες δεν αναγνωρίζουν τις ανάγκες τους και έτσι δεν αποδέχονται το δικαίωμα τους στην ηδονή. Είναι σημαντικό να αποδεχθούν συνειδητά μέσα τους, τις ανάγκες τους για ηδονή και ευχαρίστηση στον έρωτα. Αυτό είναι απαραίτητο να συμβεί πριν μια γυναίκα βιώσει μια ανεπτυγμένη αίσθηση ευχαρίστησης. Πρέπει να απαλλαγεί από κάθε άγχος ή φόβο που πιθανόν έχει για το σεξ, συμπεριλαμβανομένων και των αναστολών λόγω απαγορευτικών πεποιθήσεων.
2. Πρέπει να μάθει να χαλαρώνει. Οι εραστές τείνουν να βιώνουν τη σεξουαλική συνεύρεση με ένταση. Αν και η ένταση είναι μια φυσιολογική αντίδραση, είναι βέβαιο ότι δεν θα οδηγήσει σε έναν πολλαπλό συνεχή οργασμό. Είναι σημαντικό για μια γυναίκα, να μπορεί να χαλαρώνει το νευρικό της σύστημα κατά τη διάρκεια του ερεθισμού της ηβικής της περιοχής. Αυτή ακριβώς η χαλάρωση από την ένταση θα της επιτρέψει να ανοιχτεί στην απόλαυση. Το να μάθει να χαλαρώνει σωματικά απαιτεί κάποια προσπάθεια. Παρατηρήστε τον εαυτό σας και την ένταση που έχετε. Μικρά κόλπα όπως το να τεντώνετε τα χέρια σας ή να παίζετε τους ηβικούς μύες όπως όταν πηγαίνετε να ουρήσετε μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Η πνευματική χαλάρωση είναι εξίσου σημαντική.
3. Αποκτήστε γνώση, πειραματιστείτε. Όσο περισσότερα γνωρίζετε σχετικά με το σώμα σας και τον τρόπο που ανταποκρίνεται σε σεξουαλικούς ερεθισμούς τόσο περισσότερο ανοίγεστε στο κόσμο των αισθήσεων. Εάν δεν γνωρίζετε πολλά ήδη, γύρω από την σεξουαλική ανατομία και τις σεξουαλικές τεχνικές, φροντίστε να μάθετε. Υπάρχουν πολλά καλά βιβλία που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. Βάλτε τα στην πράξη. Δοκιμάστε και δείτε τι σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Βάλτε και τον σύντροφο σας στο παιχνίδι, πειραματιστείτε μαζί. Μην ντρέπεστε να το ζητήσετε, θυμηθείτε, έχετε ήδη αφήσει κάθε είδους ενοχή και περιορισμό πίσω σας. Μην σας απασχολεί τι θα σκεφτούν για σας, αν είστε αληθινή με τα συναισθήματα σας, χαλαρή και σίγουρη για αυτό που θέλετε, θα αρέσει και στον παρτενέρ σας και θα σας ακολουθήσει.
4. Δώσε άπλετο χρόνο στη διαδικασία της διέγερσης. Ο πολλαπλός συνεχής οργασμός δεν επιτυγχάνεται με βιασύνη. Χρειάζεται φλερτ. Χρησιμοποιήστε σαγηνευτικές μεθόδους δείχνοντας και κρύβοντας μέρη του σώματος, δημιουργώντας ερωτική ατμόσφαιρα και χρησιμοποιώντας ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ για δημιουργία μέγιστου ερεθισμού. Χρησιμοποιείστε πολλά χάδια και φιλιά μεταξύ σας.
5. Μιλήστε του και πέστε του τι θα του κάνετε, καθώς θα τον χαϊδεύετε και θα προσπαθείτε να τον ερεθίσετε. Αυτή η διαδικασία θα ερεθίσει και σας πολύ. Τα λόγια οι ψίθυροι τα χάδια τα φιλιά προετοιμάζουν για αυτήν την εμπειρία της έκστασης.
6. Μάθετε να εστιάζετε την ενέργεια σας. Η σεξουαλική πράξη δεν είναι μια πράξη που πρέπει να αφορά τη νοητική σκέψη αλλά την ικανοποίηση των αισθήσεων. Με το να μάθετε να συγκεντρώνετε την ενέργεια σας στοχεύοντας στην περιοχή του αιδοίου σας θα οδηγηθείτε σε εκρηκτικά αποτελέσματα.

7. Γίνετε ένας δέκτης και πομπός αποτελεσματικής επικοινωνίας. Για να καταφέρετε να φτάσετε στο στόχο σας, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε σωστά. Βεβαιωθείτε ότι ζητάτε αυτό που σας αρέσει όταν δέχεστε ερωτικές περιποιήσεις από τον σύντροφο σας και καθοδηγήστε τον έτσι ώστε να νιώσετε μέγιστη ευχαρίστηση. Το ίδιο και όταν παρέχετε εσείς την ευχαρίστηση σε εκείνον ρωτήστε τον αν ικανοποιείται και ζητήστε καθοδήγηση. Αφήστε ελεύθερες τις κραυγές και τα βογκητά της ευχαρίστησης σας και θα ζήσετε πολύ όμορφες στιγμές. Η επιβράβευση του ερωτικού σας συντρόφου με κολακευτικά σχόλια θα τον βοηθήσει πολύ στην προσπάθεια του να σας ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο.
8. Γυμνάστε συνεχώς τους μύες τους αιδοίου σας. Η εκγύμναση αυτή θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πολύ περισσότερα στην διάρκεια της ερωτικής πράξης ανεβάζοντας τον ερεθισμό σας σε άλλα επίπεδα.
9. Να έχετε λιπαντικό διαθέσιμο. Η ερωτική πράξη μπορεί να διαρκέσει πολύ. Οι τριβές και ο πόνος δεν βοηθούν καθόλου στην διατήρηση και την ενίσχυση του ερεθισμού. Χρησιμοποιώντας ειδικό λιπαντικό (μπορείς να το βρείτε σε κάθε φαρμακείο) αποφεύγετε την πιθανότητα να αποσπαστείτε από την σεξουαλική διέγερση.
10. Βγάλτε από το μυαλό σας τις γρήγορες καταστάσεις. Όταν επιδιώκετε να βιώσετε τον πολλαπλό συνεχόμενο οργασμό δεν μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό θα γίνει με βιασύνη. Δώστε χρόνο. Χρειάζεται προπόνηση. Εφαρμόστε τις τεχνικές. Δημιουργήστε έναν άνετο ερωτικό χώρο. Μια ερωτική φωλιά. Κάντε συνεχή εξάσκηση με τον σύντροφο σας όποτε σας δίνεται η ευκαιρία. Κρατήστε τον οργασμό σας την ώρα που έρχεται και προσπαθήστε να τον αναβάλετε και μετά πάλι. Σιγά – σιγά θα βιώσετε τους οργασμούς να έρχονται ο ένας μετά τον άλλο σε κύματα.

Οργασμός που έρχεται χωρίς σεξουαλική επαφή !!!

Σίγουρα τον οργασμό τον έχουμε όλοι συνδέσει με την κορύφωση της σεξουαλικής επαφής. Τον οργασμό όμως πολλοί τον πετυχαίνουν και με άλλους τρόπους εκτός από την σεξουαλική πράξη.

Με τη σκέψη:
Τη δεκαετία του 1980 με το AIDS να εμφανίζεται για πρώτη φορά και τον φόβο να έχει κυριεύσει τους πάντες, η Barbara Carellas, μια καλλιτέχνιδα του Broadway, ανακάλυψε ότι ο συνδυασμός της βαθιάς αναπνοής, της φαντασίας, των ερωτικών ήχων, και της εκούσιας συμπίεσης των πυελικών μυών, της προσφέρει δυνατούς οργασμούς. Όταν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Rutgers την έβαλαν να εφαρμόσει την τεχνική της καθόσον την είχαν συνδέσει σε μαγνητικό τομογράφο, διαπίστωσαν ότι ο οργασμός μέσω της σκέψης ενεργοποιεί τα ίδια τμήματα του εγκεφάλου, όπως ο κανονικός οργασμός μέσω του σεξ.

Σωματική άσκηση:
Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών της πυέλου* (kegel) είναι γνωστό ότι προκαλούν οργασμική εμπειρία σε πολλές γυναίκες. Σε έρευνα από το Κέντρο Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, αποδείχτηκε ότι οι περισσότερες γυναίκες κατάφεραν να φτάσουν σε οργασμό μέσω ασκήσεων, όπως επιτόπια αναρρίχηση με σχοινί, άρση βαρών, κολύμβηση και γιόγκα, ενώ το 44% είπε ότι βίωσε μέχρι και 11 οργασμούς κατά τη διάρκεια μίας και μόνο άσκησης.

Γέννα:
Αυτό ακούγεται απίθανο, δεδομένου του πόνου που βιώνει εκείνη τη στιγμή μια γυναίκα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Κάποιες γυναίκες έχουν οργασμό και μάλιστα πολύ δυνατό την ώρα που γεννούν! Αυτό συμβαίνει επειδή το μωρό διεγείρει τις ίδιες περιοχές του κόλπου, που θα έπρεπε κανονικά να διεγερθούν μέσω της σεξουαλικής επαφής.
*Το kegel πυελικό έδαφος (ΠΕ) αποτελείται από πολλούς μύες και καλύπτει εσωτερικά το κάτω τμήμα της λεκάνης.

Πρόκειται για ένα είδος «αιώρας» που πάνω της «κάθονται» τα όργανα της πυέλου: στις γυναίκες ουροδόχος κύστη, μήτρα και έντερο και στους άνδρες, ουροδόχος κύστη και έντερο. Αυτή η «αιώρα» μοιάζει με δίχτυ που στηρίζει τα όργανα και έχει 3 οπές. Μία για να περνά η ουρήθρα της ουροδόχου κύστης, μία για τον τράχηλο της μήτρας και μια για τον πρωκτό του εντέρου. Η μυϊκή σύσπαση των μυών του πυελικού εδάφους έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο αυτών των οπών ενώ η μυϊκή χαλάρωση των μυών αυτών επιτρέπει το άνοιγμά τους. Η θέση του ΠΕ στο σώμα μας του δίνει δύο πολύ σημαντικούς ρόλους. Ο πρώτος ρόλος του ΠΕ είναι ότι υποστηρίζει την ουροδόχο κύστη, την μήτρα και το έντερο στην θέση τους. Ο δεύτερος ρόλος του είναι ότι ελέγχει το άνοιγμα και το κλείσιμο των τριών οπών.

ΑΣΚΉΣΕΙΣ kegel

Πηγή: iefimerida.gr, healthcentral.com, healthview.gr