Επικαιρότητα: Συνελήφθη ο άνδρας που είχε χτυπήσει γυναίκα δημοσίως έξω από καφέ στο Παρίσι 

Αλιεύει η Ιρέν Κόντου

Συνελήφθη τελικά ο άνδρας που είχε χτυπήσει και παρενοχλήσει σεξουαλικά γυναικά στο Παρίσι τον περασμένο Ιούλιο.

Το βίντεο της επίθεσης από τις κάμερες ασφαλείας έκανε το γύρο του κόσμου, με πλήθος πολιτών και πολιτικών να εκφράζει τη συμπαράστασή του στη Μαρί Λαγκέρ.

Ο άνδρας συνελήφθη τη Δευτέρα και κρατείται στις γαλλικές φυλακές.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 24 Ιουλίου. Μια γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της όταν ένας άνδρας που περνούσε από μπροστά της άρχισε να της σφυρίζει και να της απευθύνεται με χυδαία σχόλια

«Με εξόργισε και του είπα να σταματήσει» δήλωσε η Λαγκέρ στο CNN στις αρχές Αυγούστου. Ο άνδρας τότε της πέταξε ένα τασάκι και στη συνέχεια της επιτέθηκε και της έριξε γροθιά.

Το βίντεο της επίθεσης διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Μετά το χτύπημα, ο δράστης τράπηκε σε φυγή χωρίς κανένας από το καφέ να τον σταματήσει.

Η ίδια, από την πρώτη στιγμή, δημοσιοποίησε την ιστορία της και μίλησε για αυτή στα media. «Βγήκα με περηφάνια μπροστά, γιατί δεν ήθελα να δείξω σημάδια αδυναμίας» δήλωσε η Μαρί Λαγκέρ.

Η επίθεση ήρθε, μάλιστα, μια βδομάδα πριν το ψήφισμα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με το οποίο όποιος απευθύνει «σεξιστικά, εξευτελιστικά, ταπεινωτικά, εχθρικά ή προσβλητικά» σχόλια θα διώκεται ποινικά και θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο από 90 έως 750 ευρώ.   (Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μετά την επίθεση, η Λαγκέρ έλαβε εκατοντάδες υποστηρικτικά μηνύματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο.   Δημιούργησε επίσης ένα νέο ηλεκτρονικό φόρουμ στο οποίο οι γυναίκες μπορούν να μοιραστούν ανώνυμα τις ιστορίες παρενόχλησής τους.

«Δεν ήμουν η πρώτη που της συνέβη εκείνη τη μέρα ή εκείνη τη βδομάδα. Γίνεται σχεδόν κάθε μέρα» δήλωσε η Μαρί Λαγκέρ.

Σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2015 στη Γαλλία διαπιστώθηκε ότι το 20% των ερωτηθέντων γυναικών ανέφεραν ότι έχουν ακούσει σφυρίγματα στο δρόμο, το 8% ότι έχουν προσβληθεί και το 3% ότι έχουν παρακολουθεί σε δημόσιους χώρους.

Με πληροφορίες από CNN