Θαρραλέες, δυνατές γυναίκες που έχουν συγκλονίσει, περπάτησαν μαζί στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας

Σταρ του Χόλιγουντ και μοντέλα έκαναν χθες τις καθιερωμένες εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ Βενετίας, αλλά μια παρέα γυναικών κατάφερε να ξεχωρίσει και να συγκεντρώσει την προσοχή, για έναν πολύ σημαντικό λόγο. 

Αλιεύει η Ιρέν Κόντου

Η Gessica Notaro, η Jo Squillo, η Giusy Versace και η Francesca Carollo, πιασμένες από το χέρι περπάτησαν περήφανες και χαμογελαστές μαζί, αποδεικνύοντας σε όλους ότι με τη δύναμη και τη θέληση μπορούν να πατάξουν το φαινόμενο της βίας των γυναικών και πως, παρά τα προβλήματα, παραμένουν δυνατές παλεύοντας για τα δικαιώματα και τη ζωή!

ghghhhh

Η Gessica Notaro και η Giusy Versace ήταν το επίκεντρο, καθώς οι ιστορίες τους έχουν συγκλονίσει. Η πρώτη ως αθλήτρια παραολυμπιακών αγώνων και πρόεδρος του οργανισμού Disability no Limits, μάχεται σήμερα ώστε να εξασφαλίσει πόρους για άτομα με αναπηρία. Υπήρξε μοντέλο στο παρελθόν, ωστόσο ένα τροχαίο το 2005 άλλαξε δραματικά τη ζωή της όταν έχασε και τα δυο πόδια της.

Η ιστορία της Gessica Notaro, μοντέλο και φιναλίστ του διαγωνισμού για τη Μις Ιταλία το 2007, που δέχθηκε επίθεση με οξύ από τον πρώην σύντροφό της, προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον πριν από δύο χρόνια.

Η Νotaro δέχτηκε επίθεση στο Ρίμινι από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος αντέδρασε με παθολογική ζήλια και άρχισε να την παρενοχλεί και να δημοσιοποιεί φωτογραφίες της όταν εκείνη τερμάτισε τη σχέση τους.  Το μοντέλο ανέφερε την παρενόχληση στην αστυνομία και αν και ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψή του, εκείνος αφέθηκε τελικώς ελεύθερος, με περιοριστική εντολή. Λίγο καιρό μετά, της επιτέθηκε με οξύ.

ii

Η Gessica πέρασε πολύ καιρό σε ένα νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε αρκετές θεραπείες αποκατάστασης του δέρματός της, το οποίο έχει καταστραφεί από την επίθεση . Έκτοτε αποφάσισε πως η δραματική ιστορία της θα γινόταν το “καύσιμο” για να συνεχίσει τη ζωή της ως υπέρμαχος των γυναικών που κακοποιούνται και βιώνουν τον εφιάλτη της βίας.

Την Τετάρτη κατά την εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ Βενετίας μαζί με την Giusy Versace, τη δημοσιογράφο Francesca Carollo και την τραγουδίστρια Jo Squillo, η οποία κάλυψε το μάτι της προφανώς ως ένδειξη συμπαράστασης, έφερε ξανά στο προσκήνιο την ιστορία της.

Πηγή