ΕΡΕΥΝΑ: Είναι η τσέπη του τζιν (σου) δείγμα της αν-ισότητας των δύο φύλων;

Αλιεύει η Βίκυ Κανατά

Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα τα οποία εκφράζουν οι υποστηρικτές της ιδέας της αν-ισότητας των δύο φύλων. Από την ιεραρχία που ισχύει εντός οικογενειακού περιβάλλοντος μέχρι και την αντιμετώπιση στις διάφορες θέσεις εργασίας, οι ισχυρισμοί ποικίλλουν. Έχεις όμως ποτέ συνδέσει την ανισότητα ή τον σεξισμό απέναντι στις γυναίκες με τις… τσέπες;

Kαλά διάβασες. Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι τα γυναικεία ρούχα έχουν σημαντικά μικρότερες τσέπες από τα ανδρικά, καθιστώντας τα καταρχάς σχεδόν μη πρακτικά.

Η έρευνα που διεξήχθη από το The Pudding διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο, οι τσέπες στα γυναικεία τζιν ήταν 48 τοις εκατό μικρότερες και 6,5 τοις εκατό στενότερες από εκείνες στα ανδρικά τζιν.

Η ομάδα των ερευνητών ανέλυσε τις τσέπες  80 τζιν από 20 μεγάλες μάρκες μόδας, μεταξύ των οποίων οι Calvin Klein, H & M, Levi’s, Wrangler και Ralph Lauren και διαπίστωσαν ότι οι γυναικείες τσέπες ήταν πολύ μικρότερες και επομένως καθαρά αισθητικές.

Η ίδια ομάδα έλεγξε ποια από τα κλασικά είδη τσέπης – όπως τα κλειδιά, τα τηλέφωνα και τα πορτοφόλια – μπορούσαν να ταιριάζουν στις τσέπες των ανδρών και ποια σε αυτά των γυναικών και διαπίστωσαν ότι μόνο το 40% των γυναικείων τζιν θα μπορούσε να χωρέσει ένα iPhoneX στην μπροστινή τσέπη ενώ μόνο το 20% θα μπορούσε να χωρέσει ένα Samsung Galaxy.

Εν τω μεταξύ, κάθε ανδρικό τζιν που μελετήθηκε μπορούσε να χωρέσει ένα iPhoneX μέσα στην μπροστινή τσέπη και 95 τοις εκατό να κρατήσει άνετα ένα Samsung Galaxy.

Μάλιστα, οι γυναίκες δεν μπορούσαν καν να χωρέσουν τα χέρια τους στην μπροστινή τσέπη, ενώ μόνο το 10% των τζιν τους χωρούσε ένα γυναικείο χέρι μέσα, αντιθέτως  κάθε αντρικό τζιν θα μπορούσε να χωρέσει ένα ανδρικό ή γυναικείο χέρι.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι οι μεγαλύτερες μπροστινές τσέπες σε γυναικεία τζιν είναι αυτές που κατασκευάζει η Abercrombie & Fitch, ακολουθούμενες από την American Eagle και την H & M.

Ωστόσο, ακόμη και αυτές ήταν ακόμα πολύ μικρότερες σε σύγκριση με τις μπροστινές τσέπες στα τζιν των ανδρών.

Μέχρι, όμως, τα εργοστάσια ρούχων να καταπολεμήσουν το εν λόγω κενό σχεδιάζοντας στα γυναικεία τζιν μεγαλύτερες τσέπες, οι γυναίκες είναι προτιμότερο να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις όπως είναι… οι τσάντες.

Πηγή: Ιndependent

 http://parallaximag.gr