Μυτιλήνη: Απειλούν δημοσιογράφο επειδή αποκάλυψε ρατσιστική επίθεση σε 9χρονη

Η δημοσιογράφος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κι υπέβαλε μήνυση ζητώντας τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Το Σάββατο οι αρχές συνέλαβαν δύο από τους 4 μηνυθέντες

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη 

Απειλές και εξυβρίσεις δέχτηκε δημοσιογράφος στη Μυτιλήνη με αφορμή πρόσφατο ρεπορτάζ της, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ένα 9χρονο κορίτσι στη Λέσβο από δύο άντρες επειδή φορούσε μαντήλι, περνώντας την για προσφυγόπουλο.

Η Ανθή Παζιάνου, δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας «Εμπρός» και ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Λέσβο καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση ακραίων στοιχείων που έχουν πρωταγωνιστήσει σε παράνομες πρακτικές στο νησί.

Με αφορμή λοιπόν το ρεπορτάζ, εξαπολύθηκε μια επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου με διαδικτυακές αναφορές σε βάρος της τιμής, της ηθικής, της υπόληψης και της επαγγελματικής της ιδιότητας, ξεκινώντας από την ιδιότητά της ως γυναίκα.

«Η ακροδεξιά δηλαδή και χυδαία, αυτή, επίθεση είναι καθαρά σεξιστική, την ίδια ώρα που επαναλαμβάνει για μένα τα όσα λέγονται για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της Λέσβου ότι «πληρώνονται από ΜΚΟ για να γράφουν»» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Παζιάνου. Ας σημειωθεί ότι επίκεντρο της επίθεσης σε βάρος της κ. Παζιάνου αποτέλεσε αναμνηστική φωτογραφία της αναρτημένη σε προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία εικονίζεται στη διάρκεια ρεπορτάζ της για την ομάδα «Cosmos» στο γήπεδο της Μόριας η οποία αποτελείται αποκλειστικά από Αφρικανούς αιτούντες άσυλο διαμένοντες στον εκεί καταυλισμό.

Η δημοσιογράφος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κι υπέβαλε μήνυση ζητώντας τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Το Σάββατο οι αρχές συνέλαβαν δύο από τους 4 μηνυθέντες.

Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν χθες αργά το βράδυ ελεύθεροι με την Εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης να τους παραπέμπει σε τακτική δικάσιμο.

Πηγή: in.gr