Τρεις γυναίκες νεκρές στον Έβρο

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Πριν έξι μέρες φαίνεται ότι φονεύθηκαν οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στον Έβρο, μέσα σε περιοχή με πυκνή βλάστηση και καλαμιές, 50 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, από αγρότη που πήγε στα κτήματά του. Οι γυναίκες ήταν μαχαιρωμένες από στρατιωτικό μαχαίρι, οι δύο ήταν δεμένες στα χέρια και τα πόδια. Οι δύο από αυτές, έφεραν εμφανές βαθύτατο τραύμα στο λαιμό ενώ η τρίτη ήταν νεκρή δίπλα τους.

Φαίνεται να ήταν μετανάστριες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, η μια ήταν περίπου 30 χρόνων, η δεύτερη περίπου 20 και η τρίτη ίσως ανήλικη, όπως λένε οι ιατροδικαστές.

Από το σημείο όπου βρέθηκαν αυτά τα θύματα δολοφονίας, περνούν συχνά μετανάστριες και μετανάστες από Τουρκία προς Ελλάδα.

Είναι πιθανό να έπεσαν θύματα διακινητή, όπως πολλές γυναίκες που περνούν τα σύνορα και σύντομα ανακαλύπτουν ότι τις πηγαίνουν για τράφικινγκ.

Οι έρευνες για τις συνθήκες και τις αιτίες δολοφονίας καθώς και για τους δολοφόνους συνεχίζονται, αν και τα στοιχεία είναι λίγα και συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις το ενδιαφέρον ακόμα λιγότερο.

Η φρίκη και πάλι περισσεύει, όπως και η ζωή των γυναικών και ακόμα περισσότερο των μεταναστριών.