Μουσικός ή επαίτισσα;

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Σωρεία αντιδράσεων για τη σύλληψη της μουσικού στην πλατεία Αριστοτέλους

Γράφει ο Χρήστος Δεμέτης

Η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη το βράδυ της Κυριακής μιας κοπέλας μουσικού στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, η σύλληψη έγινε για “επαιτεία”. Ο ίδιος χαρακτηρίζει “απαράδεκτο” το περιστατικό και “δίωξη” εναντίον του πολιτισμού, ενώ υπογραμμίζει πως δεν υπήρξε ενημέρωση του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας.

“Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρξει προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης πια για το θέμα της επαιτείας στη βουλή” σημειώνει ο γνωστός μουσικός, και καταλήγει αναφέροντας πως ο “ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της συλληφθείσας μουσικού”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Ζερβουδάκη στο FB:
Καλημέρα! Απαράδεκτη η χθεσινοβραδυνή προσαγωγή και στη συνέχεια ΜΗΝΥΣΗ από πλευράς των αστυνομικών οργάνων σε βάρος της μουσικού του δρόμου….ξανά για επαιτεία. Στην καρδιά της πόλης στην Αριστοτέλους! Στην ουσία “διώκεται” ο πολιτισμός. Η αστυνομία “υπερθεματίζει” στην αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ. Δεν δέχτηκαν καν να μιλήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας! Τέτοιοι χειρισμοί δεν ευνοούν τον διάλογο με ένα νόμιμο ιστορικό σωματείο της πόλης, για ένα τόσο σοβαρό και φλέγον ζήτημα που αφορά τους μουσικούς της πόλης και όχι μόνον. Ζήτημα σοβαρό, ακόμη και για την επιβίωση κάποιων ανθρώπων.Ήδη υποβλήθηκε κοινοβουλευτική ερώτηση από 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κο Νίκο Παρασκευόπουλο, προς τους αρμόδιους υπουργούς για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ο ΣΜΒΕ θα σταθεί στο πλευρό της προσαχθείσης μουσικού.

Πηγή: News 247