Για τη σύντομη ζωή της Meredith Alexander

Αλιεύει η Σ.Β.

Αναδημοσιεύουμε εδώ μια έκκληση του Avaaz, η οποία περιέχει σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Meredith Alexander, της παγκόσμιας φεμινίστριας και ακτιβίστριας, που πέθανε ξαφνικά σε ηλικια 42 ετών, τον Ιανουάριο του 2018.

Αγαπημένη φίλη και φίλε,

Πέρα απ’ τα ονόματα στο τέλος κάθε email, δεν βλέπεις και πολλά για την ομάδα του Avaaz. Αλλά μια απ’ τις πιο σούπερ αβαζίτισσες ήταν η Meredith Alexander.

Πέθανε ξαφνικά πριν από λίγους μήνες. Ήταν μόνο 42, γεμάτη χαρά, αποφασιστικότητα κι έξυπνες ιδέες για έναν καλύτερο κόσμο. Ήταν μέντορας για πολλούς στην ομάδα του Avaaz. Μας έδινε έμπνευση με την ειλικρίνεια και την ευαισθησία της. Και δεν παρέδιδε ποτέ τα όπλα όταν πίστευε σε κάτι — ανεξάρτητα απ’ το προσωπικό κόστος.

Δεν βρίσκω λόγια για να τιμήσω τη μακροχρόνια συνεισφορά της στο κίνημά μας: απ’ τον πολυετή αγώνα της για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ινδία και την αναμέτρησή της με τη μαφία του Μέρντοχ στη Μ. Βρετανία, μέχρι την κινητοποίηση Αμερικανών ομογενών ψηφοφόρων ενάντια της εκλογής Τραμπ και τον αγώνα της για ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα στην ΕΕ.

Η Meredith ήταν γεμάτη έμπνευση κι ενέργεια, και είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε να κάνουμε κάτι παραπάνω απ’ το να πενθούμε για τον χαμό της. Να λοιπόν κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την παρακαταθήκη της:

Η τελευταία πράξη γενναιοδωρίας της Meredith ήταν η δωρεά των οργάνων της. Τη στιγμή που η δική της οικογένεια βίωνε τον πόνο του χαμού της, εκείνη χάριζε την ελπίδα σε οικογένειες που την είχαν ανάγκη. Η γυναίκα που δέχτηκε τους πνεύμονες της Meredith (μέλος του Avaaz απ’ το 2007!), όταν ξύπνησε απ’ τη μεταμόσχευση πνευμόνων, είπε: «για πρώτη φορά στη ζωή μου μπόρεσα να πάρω μια βαθιά ανάσα» — με τους πνεύμονες της Meredith!

Χάρη στο δώρο της Meredith, αυτή η 46χρονη μητέρα, θα καταφέρει να δει τα 3 παιδιά της να μεγαλώνουν κι ίσως να συνεχίζουν το έργο της Meredith ως υπέρμαχοι της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, σκέψου να γίνεις δωρήτρια ή δωρητής οργάνων και παρότρυνε φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο:

Δεσμεύσου να γίνεις δωρητής οργάνων

Ο θάνατός της μοιάζει τόσο άδικος, ειδικά τώρα που χρειαζόμαστε το φωτεινό μυαλό της περισσότερο από ποτέ για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών μας. Αν όμως κρατήσουμε μέσα μας το φως της, θα μας δώσει δύναμη και θα ’ναι σαν να μην έφυγε ποτέ. Δεν ξέρω αν η ψυχή της Meredith συνεχίζει και μετά τον θάνατό της, αλλά είμαι σίγουρος ότι ένα κομμάτι της ζωής της είναι ακόμη μαζί μας: το πάθος, η λάμψη, η αφοσίωση κι η ευφυΐα της. Ας κρατήσουμε αυτό το φως μαζί μας.

Η Meredith ήταν παθιασμένη με το Avaaz και τις έξυπνες, αποτελεσματικές εκστρατείες. Εκτός απ’ τη δωρεά οργάνων, μπορείς επίσης να συμβάλεις στη δημιουργία του ταμείου Meredith Alexander, που θα στηρίζει με υποτροφίες νέους ακτιβιστές και ακτιβίστριες που επιθυμούν να συνεχίσουν τον αγώνα της!

Στήριξε το ταμείο Meredith Alexander

Με αγάπη κι ευγνωμοσύνη για τη Meredith και τον καθένα και καθεμία από εμάς που κάνουν δυνατή την ύπαρξη αυτού του κινήματος,
Ricken, Emma, Alice, Elana, Luca, Nataliya και όλη η ομάδα του Avaaz.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ — Υλικό για κάποιες απ’ τις σημαντικότερες εκστρατείες της Meredith:

Παραιτήθηκε η επίτροπος για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου — ΑΝΤ1
http://www.ant1news.gr/news/Sports/article/258425/paraitithike-i-epitropos-gia-toys-olympiakoys-toy-londinoy

Βρετανία: Πήραν κόκκινο λεωφορείο και κάνουν εκστρατεία κατά του Τραμπ — iefimerida
http://www.iefimerida.gr/news/289967/vretania-piran-kokkino-leoforeio-kai-kanoyn-ekstrateia-kata-toy-tramp-vinteo

Το Μανιφέστο Γυναικών ζητά ασφάλεια στη Βεγγάλη με χιλιάδες συμμετοχές (στα Αγγλικά) — The Times of India
https://timesofindia.indiatimes.com/city/kolkata/Womanifesto-calls-for-safety-in-Bengal-thousands-join-in/articleshow/29563562.cms