Αυξάνουν οι αντιδράσεις για τη φυλάκιση της καθαρίστριας

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ένωσε τη φωνή του με άλλες φωνές που έχουν ήδη εκφράσει την διαμαρτυρία και την οργή τους για τη φυλάκιση της καθαρίστριας, σε ανάρτησή του.

10 χρόνια φυλακή στην καθαρίστρια γιατί δήλωσε ψευδώς πως είχε τελειώσει το Δημοτικό για να βρει δουλειά. Έξω για «λόγους υγείας» διάφοροι ισχυροί με βαριές ποινές. Δικαιοσύνη «ακριβή στα πίτουρα κ φτηνή στ αλεύρι». Πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο FB της:

Χαίρομαι που διαμορφώνεται επιτέλους κύμα αντιδράσεων και συμπαράστασης στην καθαρίστρια από τον Βόλο που αντιμετωπίζει την τραγική και απάνθρωπη δικαστική απόφαση, η οποία την στέλνει δέκα χρόνια φυλακή για μια πλαστογράφηση σε απολυτήριο δημοτικού!

Έχω επικοινωνήσει από την πρώτη στιγμή με την καθαρίστρια και αναζητούμε τρόπους να βοηθηθεί. Ζητούμενο είναι όχι μόνο να αναιρεθεί η απαράδεκτη απόφαση, αλλά και να επανεξεταστεί η νομοθεσία που οδηγεί σε τέτοιες παράλογες αποφάσεις και επιτρέπει σε ορισμένες δικαστικές αρχές να φέρονται με αληθινό ταξικό ρατσισμό.

Τα συνδικάτα έχουν τον πρώτο λόγο ώστε η συμπαράσταση να φέρει γρήγορα αποτελέσματα.

  • – – –
  • Από μεριάς γυναικείων οργανώσεων υπάρχει ήδη κινητικότητα για μια κοινή διαμαρτυρία, που θα απευθυνθεί στις δημόσιες αρχές, στα υπουργεία και αλλού. Σύντομα θα την δημοσιεύσουμε. Επίσης, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου που είναι οι εκδηλώσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα αναδειχθεί δεόντως αυτό το θέμα, που είναι μια εξοργιστική υπόθεση βίας κατά εργαζόμενης, από τα δικαστήρια. Δεν φτάνει που οι φτωχές εργαζόμενες και οι φτωχές γυναίκες μένουν χωρίς την βασική εκπαίδευση για κοινωνικούς λόγους, αλλά τις τιμωρούν κιόλας σκληρά.