Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

24 Νοέμβρη, μαζική πορεία στην Αθήνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Με προγραμματισμένα σημεία διαμαρτυρίας το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαθμώνος, διαμαρτυρία για τις τρεις μετανάστριες που δολοφονήθηκαν στον Έβρο, το Χωριάτικο που πουλάει “βρόμικο ψωμί” και οι ιδιοκτήτες του αθωώνονται όταν παραπέμπονται για τράφικινγ, το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος και το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, διαμαρτυρία για την δολοφονία τριών γυναικών από αστυνομικό, με το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ. Μπορεί να μην τηρήθηκαν όλα τα σημεία, αλλά οι συμβολισμοί είναι σημαντικοί. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ούτε τις τριπλές δολοφονίες ούτε τις μονές που συμβαίνουν συχνά κυρίως μέσα στα σπίτια. Περισσότερα από ειδήσεις και φωτογραφίες αύριο.

Το Μωβ είχε επιλέξει να τονίζει ιδιαίτερα σήμερα την ανάγκη για την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας, με τις πικέτες που φορούσαμε (οι φωτό θα δημοσιευθούν σύντομα) και είχε και ένα κείμενο με υπογραφές οργανώσεων για το θέμα αυτό. Δυστυχώς δεν επιτράπηκε να διαβαστεί από το μικρόφωνο, με το επιχείρημα ότι οι οργανώσεις αυτές που υπογράφουν είναι ΜΚΟ και ότι υπάρχει επίσης στις υπογραφές το όνομα της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Αυτή η συμπεριφορά δεν ταιριάζει με την δημοκρατία και την πολυφωνία. Παρ’ όλα αυτά, το κείμενο διαβάστηκε αρκετές φορές από το ηχείο του Μωβ, και ευελπιστούμε αυτή η συνεργασία να συμβάλει στην άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας.

Και το Χωριάτικο κατέβασε ρολά όταν εμφανίστηκε η διαδήλωση, καλού-κακού, γιατί εμείς δεν τον αθωώσαμε για το κύκλωμα μαστροπίας, όπως έκανε το δικαστήριο. Η φωτό από το FB της Άννας Σιγαλού.