Ξεσπά o Γιάννης Τοπαλούδης κατά των αστυνομικών

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Οργισμένος, ο Γιάννης Τοπαλούδης επέρριψε ευθύνες σε αστυνομικούς του νησιού, χαρακτηρίζοντάς τους «ηθικούς αυτουργούς» του εγκλήματος, επειδή πριν από ένα χρόνο, δεν είχαν καταγράψει την καταγγελία της κόρης του για βιασμό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι δεν έπραξαν αυτά που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις και πως την έδιωξαν χωρίς να ενδιαφερθούν.

«Είναι δυνατόν να πάει το κορίτσι με τρεις φίλες της να καταγγείλει το γεγονός και οι αστυνομικοί… Είναι δυνατόν να είναι αυτός αστυνομικός; Να είναι γονιός; Nα μην παίρνει το τηλέφωνο του κοριτσιού; Να μην παίρνει κάποια τηλέφωνα δικά μας για να μας ενημερώσουνε; Εάν είναι δυνατόν.Οι ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί, αυτό να γράψετε. Ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί που συγκαλύπτουν και έχουν συγκαλύψει κι άλλα περιστατικά. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι από την αστυνομία» είπε αγανακτισμένος ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ο άνθρωπος που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη στάση του απέναντι στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 21χρονης κόρης του, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο όταν η Ελένη πήγε πριν από ένα χρόνο να καταγγείλει τον βιασμό της, οι αστυνομικοί δεν πήραν τα απαραίτητα στοιχεία για να δουν τι είχε συμβεί:

«Πήγε το κορίτσι και το διώξανε, γιατί λέει πέρασε μία εβδομάδα. Και επειδή πέρασε; Δεν έπρεπε να ενδιαφερθούν σαν άνθρωποι; Άρα υπάρχουν και απάνθρωποι αστυνομικοί! Που δεν είναι γονείς. Δε σέβονται την αξιοπρέπεια ενός κοριτσιού;»

Απαντήσεις στο έγκλημα που «πάγωσε» όλη την Ελλάδα με τη σκληρότητά του, αναμένεται να δώσει και η αναπαράσταση που έχει ζητήσει η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη.

Αυτό όμως, θα συμβεί μόλις βγουν όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν ζητήσει οι ανακριτικές αρχές της Ρόδου

ΠΗΓΗ: in.gr, 22-12-18

Να προσθέσουμε την κορυφαία δήλωσή του κατά την τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΤ-1 στις 19-12 όπου έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, ότι θέλει να ενθαρρύνει και τις άλλες κοπέλες που είχαν υποστεί κακοποιήσεις να καταθέσουν στις αρχές. Και ότι αυτό το κάνει για τη μνήμη της κόρης του, ώστε καμιά κοπέλα να μην υφίσταται τέτοια κακουργήματα.

Φυσικά τέτοια στάση της αστυνομίας ή των δικαστηρίων έχουμε συναντήσει πολλές φορές κατά την αλληλεγγύη μας σε θύματα βιασμών. Τώρα προστέθηκε και ένας τραγικός πατέρας που αντιμετωπίζει το πρόβλημα για πρώτη φορά, και από τη δική του προσωπική εμπειρία. Σ.Β.