Γυναικοκτονία 29χρονης στην Κέρκυρα: Τη σκότωσε με σιδερόβεργα ο πατέρας της

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ

Άλλη μια γυναικοκτονία έρχεται να μακρύνει τον κατάλογο των γυναικών που δολοφονήθηκαν λόγω φύλου, με την έλευση του νέου έτους, αυτές φαίνεται ήταν οι “ευχές” του πατέρα προς την κόρη του.

Ο 52χρονος τη σκότωσε με πολλά χτυπήματα, ενώ αναζητήθηκε από την αστυνομία όταν ο άντρας με τον οποίο συζούσε κατάγγειλε την εξαφάνισή της. Σύντομα οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν και στον πατέρα της και σύντομα εκείνος ομολόγησε το φρικτό έγκλημά του υποδεικνύοντας και το σημείο όπου την είχε θάψει, κοντά στο σπίτι του. Ο φονιάς συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πατέρας της 29χρονης φέρεται να τη χτύπησε με σιδερόβεργα στο κεφάλι, έπειτα από έντονο διαπληκτισμό που είχε προηγηθεί μεταξύ των δύο και να τη μετέφερε μετά στην αυλή του σπιτιού του όπου και την έθαψε, αφού πρώτα της κατάφερε και άλλα χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατό της.

Αιτία του στυγερού φονικού φέρεται πως ήταν η προσωπική ζωή της 29χρονης, για την οποία είχε αντίρρηση ο πατέρας της. Τον τελευταίο καιρό η 29χρονη συζούσε με το σύντροφό της (αφγανικής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες), που πρώτος δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνισή της, ενώ η μητέρα της διέμενε στην Αλβανία.

Συγκλονίζουν τα όσα είπε η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση σε δηλώσεις της. Ανέφερε ότι τα χτυπήματα ήταν πολλαπλά, και η άτυχη Αγγελική Πέτρου πάλεψε για πολλή ώρα για την ζωή της, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Η ενημέρωση της Αστυνομίας

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του 52χρονου ο οποίος συνελήφθη στις 2-01-2019.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται από την αστυνομική έρευνα, ο 52χρονος, το βράδυ της Τρίτης (01.01.2019), μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχε με την 29χρονη, την χτύπησε με μεταλλικό αντικείμενο (σιδερόβεργα) στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Η άτυχη Αγγελική είχε περάσει από το σπίτι του πατέρα της για να ανταλλάξουν ευχές.

Η προανάκριση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.

Επιβεβαιώνεται με ένα ακόμα τραγικό περιστατικό ότι ο φονιάς συνήθως είναι πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος της γυναίκας. Και ότι συνήθως οι γυναικοκτονίες γίνονται γιατί η γυναίκα (στην προκειμένη κόρη), δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις για τον τρόπο που “πρέπει” να ζει, και διεκδικεί τον έλεγχο της ζωής και του σώματός της. Να μην ξεχάσουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είχε και ρατσιστικό χαρακτήρα, αφού δεν γινόταν δεκτός ο αγαπημένος της κοπέλας επειδή ήταν Αφγανός. Πάντως αυτή είναι απλώς μια πλευρά του ζητήματος, γιατί το κύριο θέμα είναι ο έλεγχος του σώματος και της ζωής της γυναίκας, ανεξαρτήτως φυλής και προέλευσης της ίδιας ή του δράστη. Οπότε, όσοι εστιάσουν τις επόμενες ημέρες σ’ αυτό, απλώς θέλουν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην έμφυλη βία, και θέλουν να την αποδώσουν σε άλλες αιτίες.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ. ΩΣ ΠΟΤΕ;