Το Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών για τον αιφνίδιο θάνατο της Ρένας Κιτσοπανίδου

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λομπυ Γυναικών σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοίκησης της,  με την θλιβερή είδηση του πρόωρου θανάτου της σπουδαίας αγωνίστριας, πολυαγαπημένης φίλης και ιδρυτικού της Μέλους, Ρένας Κιτσοπανιδου, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρόν ψήφισμα.

Να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της

Να παραστεί στην κηδεία της στο Νεκροταφείο της Ν.Σμύρνης στις 2 Ιανουαρίου, ώρα 16.00

Να παραστεί και να συμμετάσχει ενεργά στο πολιτικό μνημόσυνό της

Η Ρενα Κιτσοπανιδου από το 1990 ως ιδρυτικό μας μέλος, μέσω της Ένωσης Γυναικών Κρήτης και του Πολιτικού Συνδέσμου, τίμησε με ήθος και μοναδική συνέπεια τους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αγωνίστηκε για την προώθηση της ίσης μεταχείρισης των φύλων, την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Υπήρξε. διακεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και επιτυχημένη επιχειρηματίας. Σπουδαία σύζυγος και μητέρα.

Ενωτική με αλληλεγγύη έδινε καθημερινά την μάχη για την κατάρριψη των προκαταλήψεων που εμποδίζουν την αξιοποίηση της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.
Το παράδειγμα της αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για όλες και όλους και κυρίως για την νέα γενιά.

Μικα Ιωαννίδου – Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΕΛΓ
Μαρία Λατσού – Αντιπρόεδρος Ένωσης Ελληνίδων νομικών
Αγλαια Ρομπόκου – Εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων

Στην φωτογραφία, η κ. Κιτσοπανίδου είναι τρίτη από αριστερά, κρατά το πλακάτ που λέει ούτε μια λιγότερη, στην σιωπηλή διαμαρτυρία που έγινε μπροστά στη Βουλή με πρωτοβουλία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, για την Ελένη, στις 16 Δεκεμβρίου.