Κοπή πίτας του Μωβ

Την Παρασκευή 11/1/2019, είχαμε την ωραία εορταστική εκδήλωση του Μωβ (https://www.facebook.com/events/2255582268101694/), με την πίτα και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που κάναμε με πολλά μέλη και φιλές του Μωβ, στον ωραίο εναλλακτικό χώρο του Ρομάντζο (το οποίο ευχαριστούμε για την φιλοξενία).

Η Βέρα Σιατερλή εκ μέρους του Μωβ παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις μας για το χρόνο που πέρασε, οι οποίες είναι πλούσιες, αλλά χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη συμμετοχή γιατί έχουμε πετύχει πολλά, αλλά απομένουν πολύ περισσότερα για να πετύχουμε! Ανέφερε επίσης την ανάγκη συμβολής των αναγνωστριών αλλά και αναγνωστών στην ηλεκτρονική μας σελίδα, είτε με άρθρα που θα γράφουν, είτε αλιεύοντας σημαντικές ειδήσεις ή αναλύσεις. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες στην Ιρέν Κόντου, που για περισσότερο από 8 μήνες έκανε συστηματική καθημερινή εθελοντική δουλειά στην ιστοσελίδα μας.

Μίλησαν περίπου 20 από τις παρευρισκόμενες, καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, και κάνοντας προτάσεις. Σημαντική η πρόταση για τη δημιουργία παρατηρητηρίου για τη βία κατά των γυναικών, κατά τα πρότυπα του παρατηρητηρίου για τη ρατσιστική βία, που συλλέγει με συστηματικό τρόπο τα στοιχεία και τα παρουσιάζει κάθε χρόνο σε συνέντευξη Τύπου.

Επίσης έγινε πρόταση για κινητοποίηση για το φόνο της Αγγελικής από την Κέρκυρα, με ενωτική πρωτοβουλία γυναικείων οργανώσεων που πρέπει να δημιουργηθεί.

Δείτε το βιντεάκι “Το Μωβ εν δράσει 2018” εδώ:

Η Χριστίνα Μαχαίρα κέρδισε το φλουρί της πίτας μας, και κέρδισε το δώρο που ήταν το βιβλίο της Σίλβια Φεντερίτσι Ο Κάλιμπαν και η Μάγισσα.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πάμε στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη για γιορτή και κοπή πίτας για τις κρατούμενες αλλοδαπές την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου, και συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια. Εκτός από τις προσφορές που ήρθαν στο Ρομάντζο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με ατομική πρωτοβουλία, τη συμβολή τους στη συλλογή αυτής της βοήθειας κάνει μια ομάδα φίλων της Γιόγκα, η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και το μπαράκι-κολλεκτίβα Beaver, το οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα καθώς και φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, διαθέτει τον όμορφο χώρο του για τη συλλογή των προσφορών. Το Beaver είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τη 1.30 το μεσημέρι έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και η διεύθυνσή του είναι οδός Μεγάλου Βασιλείου 46Α, πίσω από το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Ο κοντινότερος σταθμός μετρό είναι ο Κεραμεικός. Η προσφορά των ειδών να γίνει μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Αναγκαία είδη για τις κρατούμενες: τηλεκάρτες, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, εσώρουχα (καινούργια), καλτσόν και ζεστά ρούχα, σκουφάκια, γάντια, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, σαπούνια, μωρομάντιλα, σερβιέτες.