Κι άλλη γυναικοκτονία – στην Καρδίτσα – Ως πότε;

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Νέα συζυγοκτονία, στην Καρδίτσα, όταν 54χρονος τραυμάτισε θανάσιμα την 51χρονη σύζυγό του με μαχαίρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 54χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο άνδρας ευρισκόμενος μέσα στην οικία του, έπληξε με μαχαίρι την 51χρονη σύζυγό του στην περιοχή του λαιμού, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Το χρησιμοποιηθέν μαχαίρι κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ 28-19

Βέβαια, τα Νέα έχουν τον εξής τίτλο: Οικογενειακή τραγωδία: 54χρονος σκότωσε με μαχαίρι την 51χρονη σύζυγο του. Τι κι αν λέμε ότι η συζυγοκτονία είναι μια συχνή αιτία θανάτου των γυναικών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουμε γυναικοκτονία, μια ευρύτερη έννοια, που σημαίνει φόνος λόγω φύλου, σε διαφορετικό πλαίσιο σχέσεων, όπως εραστής, πρώην εραστής, πρώην σύζυγος, πατέρας. Δεν είναι τραγωδία, είναι μια σκόπιμη ενέργεια. Το φεμινιστικό κίνημα ζητά να αναγνωρίζονται αυτοί οι φόνοι ως γυναικοκτονία, που είναι μια ακραία μορφή της βίας κατά των γυναικών, η οποία δυστυχώς είναι πολύ διαδεδομένη.

Αν αλλάξει η προσέγγιση αυτών των φόνων, και αν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ δεν θεωρούν τραγωδία έναν σκόπιμο φόνο γυναίκας, ίσως να προχωρήσουμε λίγο. Στο μεταξύ, περιοριζόμαστε να μετράμε θύματα.

Σ.Β.

Την επόμενη μέρα του δημοσιεύματός μας, έβγαλε ανακοίνωση το φιλοζωικό σωματείο “Διασώζω”, στο οποίο ήταν ενεργό μέλος η δολοφονημένη, που μάθαμε ότι το όνομά της ήταν Λίτσα. Δυστυχώς και σ’ αυτό το δημοσίευμα, μιλούν για τραγωδία, παρά τις καλές προθέσεις που φαίνεται ότι έχουν και την αγάπη τους για τη νεκρή.

Καρδίτσα 28-1-2019
Δύσκολη μέρα σήμερα. Στυγερό έγκλημα σε χωριό της Καρδίτσας με θύμα την φιλόζωη Λίτσα ( όπως εμείς την γνωρίζαμε) με την μεγάλη καρδιά. Ο πρώην συζυγός της την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Μια τραγωδία.. Μεγάλη η απώλεια για εμάς αλλά και για τα αδέσποτα ζώα που είχε μαζέψει και φρόντιζε παρόλη την φτώχια της. 16 αδέσποτα ζώα είχε στην φροντίδα της. Πάντα στεκόμασταν στο πλευρό της Λίτσας, τώρα ήρθε η ώρα να την βοηθήσουμε για τελευταία φορά. Τα ζώα είναι πολλά και οι συγγενείς δεν μπορούν να τα αναλάβουν. Θα φροντίσουμε να τα πάρουμε απο εκεί ομως 8 από τα σκυλιά χρειάζονται εξετάσεις αίματος, ένα έχει λεισμάνια, μία από τις γατούλες έχει πρόβλημα στο μάτι. Πάντα μας έλεγε ” τι θα απογίνουν αν πάθω κάτι”.. Ας βοηθήσουμε να αναπαυτεί η ψυχούλα της προσφέροντας την βοήθεια μας…Χρειαζόμαστε και την δική σας βοήθεια, μόνοι μας δεν θα τα καταφέρουμε. 16 ορφανά ζωα μας χρειάζονται!

Φιλοζωικό Σωματείο ”Διασώζω”
Αρ. Πρ. 16/2016
Τράπεζα Πειραιώς
Όνομα δικαιούχου : Διασώζω
Αρ. Λογ. 6244 1391 89068
IBAN : GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC : PIRBGRAA
PAYPAL : Greekanimalrescuer@gmail.com