Εξαιρετική η ταινία “Touch Me Not” και η συζήτηση με το WIFT GR στην Ταινιοθήκη

Της Αλεξίας Τσούνη

Κατάμεστη η μικρή αίθουσα της Ταινιοθήκης χτες Κυριακή 3/2/2019 στην προβολή της εξαιρετικής ταινίας “Touch Me Not” που οργάνωσε το WIFT GR (Women in Film and Television – Greece), με πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μετά την προβολή, την οποία συντόνισαν η Αντουανέττα Αγγελίδη και η Ρέα Βαλντέν (https://www.facebook.com/events/2261900974098126/).

Η ταινία “Touch Me Not” της Ρουμάνας σκηνοθέτιδας Adina Pintilie τιμήθηκε με τη ΧΡΥΣΗ ΑΡΚΤΟ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και έλαβε το βραβείο WIFT GR που θεσμοθετήθηκε για πρώτη χρονιά φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.


Ήταν η πρώτη στον κύκλο προβολών που οργανώνει το WIFT GR σε μηνιαία βάση με τίτλο “Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΑΤΙΑΣ” και ελεύθερη είσοδο.Το WIFT GR προβάλλει ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, ταινίες με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα. Μετά την κάθε προβολή, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

To WIFT GR ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο. Περισσότερα από 13.000 μέλη συνεργάζονται με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο, τηλεόραση και λοιπά οπτικοακουστικά μέσα.

Το Μωβ ήταν εκεί και δημοσιεύει σήμερα το βιντεάκι με την εισαγωγή καθώς και το ενημερωτικό φυλλάδιο. Μάθετε περισσότερα για το WIFT GR και το σημαντικό έργο του στην ιστοσελίδα www.wift.gr!

Gepostet von Το Μωβ am Montag, 4. Februar 2019