Robotics Challenge Only for Girls- Η πρόκληση της Ρομποτικής μόνο για κορίτσια

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλή

Διοργάνωση Robotonio
Γρ. Λαμπράκη 203 & Νικηταρά 10, 18120 Κορυδαλλός

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη,που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, διοργανώνουμε ΔΩΡΕΑΝ εργαστήριο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ αποκλειστικά για κορίτσια,τη Δευτέρα 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019. Μαθήτριες Β΄- ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ θα αντιμετωπίσουν μια πρόκληση STEAM (Science, Technology, Engineering, Art & Math), που θα αναπτύξει τη δημιουργικότητά τους και θα εξάψει τη φαντασία τους!

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 2104944402 ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ.

Η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/70/212) στις 22 Δεκεμβρίου 2015 και τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου για να «επισημάνει πως η γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην επιστήμη είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης και την εκπλήρωση της υπόσχεσης της Ατζέντας του 2030, “να μην μείνει κανείς πίσω”».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σήμερα, λιγότερο από το 30% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες και με βάση τα στοιχεία της UNESCO (2014-2016), σε παγκόσμιο επίπεδο, η εγγραφή των γυναικών είναι ιδιαίτερα χαμηλή στον τομέα της Πληροφορικής (3%), στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά και στη στατιστική (5%) και στη μηχανική, τη βιομηχανία και τις κατασκευές (8%).

Στο μήνυμά του, ο ΟΗΕ αναφέρει ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ευκαιρία να πάρουμε θέση και να σπάσουμε τα στερεότυπα και προσθέτει ότι «ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη τις γυναίκες, πρέπει να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τα κορίτσια και τις γυναίκες να αξιοποιούν πλήρως το δυναμικό τους ως επιστημονικοί ερευνητές και καινοτόμοι».