Μοιράζεσαι φωτογραφίες του μωρού σου στα social media; Πρόσεχε!

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλή

Ζούμε χωρίς αμφιβολία στην εποχή της απόλυτης διαδικτυακής εξάρτησης, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι. Κάπου, όμως, πρέπει να μπαίνουν και όρια. Δεν είναι αστεία όλα!

Κινούμαστε σε ρυθμούς social media και μάλιστα μερικοί σε τέτοιο βαθμό που “αν δεν το πόσταραν, δεν το έζησαν”. Τραγικό, θα πούνε κάποιοι. Άλλοι θα το αναγνωρίσουν ως φυσιολογικό. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πραγματικότητα στην οποια εμπλέκονται και τα μικρά παιδιά, χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που επίσημοι φορείς έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ως προς τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών μωρών από τους γονείς τους και ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός εκείνων που έχουν “συμμορφωθεί” αναγνωρίζοντας τον πολύ σοβαρό φόβο να καταλήξουν οι φωτογραφίες αυτές σε λάθος χέρια, υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι… αγρόν ηγόρασαν!

Για αυτούς λοιπόν και μία από τις πρόσφατες προτάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter προτείνει μια εναλλακτική για όσους επιμένουν να δημοσιεύουν εικόνες των παιδιών τους στα social media.

ΠΗΓΗ: Womenonly