Απολύθηκε γιατί δεν “πήγαινε χαρούμενη στη δουλειά της”

Παρουσιάζει η Σίσσυ Βωβού

Να σε απολύσουν γιατί δεν “πηγαίνεις χαρούμενη στη δουλειά σου” είναι μια πρωτότυπη βαρβαρότητα, είναι κάθε μέρα και χειρότερα. Να το μαθαίνεις μέσω δημοσίευσης στο Μέσον που εργάζεσαι και να μην καταδέχεται η εργοδοσία να στο ανακοινώνει προσωπικά, είναι μια ακόμα πρωτοτυπία, μια ακόμα καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και νομοθεσίας. Λίγες μέρες πριν, ανάλογη παρατήρηση έκανε η ίδια εργοδοσία σε άλλη εργαζόμενη δημοσιογράφο. Η ζούγκλα των μίντια για τις εργαζόμενες είναι σκληρή. Κάθε μέρα καραδοκούν τα λιοντάρια. Σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Και η ανεργία μεγαλώνει.

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Μετά την απόλυση δημοσιογράφου μέσω δημοσίευσης στην εφημερίδα που εργαζόταν, νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας προέκυψε από νεόκοπο ιδιοκτήτη ιστοσελίδας. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της «Ιnsider.gr» απέλυσε τη συνάδελφο Ελένη Μπότα «επειδή δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της» ενώ πριν από λίγες μέρες την ίδια σύσταση απηύθυνε και σε άλλη δημοσιογράφο που δεν ήταν «χαρούμενη στη δουλειά της» αλλά «απλά περιχαρακώνεται πίσω από το καλό ρεπορτάζ».

Η εργοδοσία εμφανίζεται πλέον αδίστακτη. Δεν κάνει καν τον κόπο να επικαλεστεί κάποια αληθοφανή δικαιολογία, τηρώντας τα προσχήματα. Απολύει εργαζόμενους έμπειρους, άξιους και τυπικούς στη δουλειά τους με τρόπο αυθαίρετο, απαξιωτικό, προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να αντιδράσει με κάθε τρόπο και να βάλει τέρμα στην εργασιακή ζούγκλα στην οποία μας οδηγούν ορισμένοι εργοδότες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας και προειδοποιεί ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να προστατευτεί το δικαίωμα στην εργασία και στην έγκυρη ενημέρωση.

12-2-19