Δολοφονημένη κοπέλα στο Πακιστάν: αθωώθηκαν πατέρας, θείος και αδελφός

Αλιεύει η Τόνια Τσίτσοβιτς

Η ιταλο-πακιστανή Σάνα Σεέμα (Sana Cheema) βρέθηκε μαζί με τους συγγενείς της στο Πακιστάν, όπου προσπάθησαν να την υποχρεώσουν να παντρευτεί κάποιον που η ίδια δεν ήθελε, αλλά τον ήθελαν οι συγγενείς της. Πέθανε γιατί δεν δέχτηκε.


Ένα πακιστανικό δικαστήριο αθώωσε πρίν λίγες ημέρες, “λόγω έλλειψης αποδείξεων” τον πατέρα, τον θείο και τον αδελφό της 25άχρονης Ιταλο-πακιστανής, που η οικογένειά της μετέφερε τον Απρίλιο του 2018 από την Μπρέσια της Ιταλίας στο Πακιστάν για να την εξαναγκάσει να παντρευτεί κάποιον με τον οποίο είχε συμφωνήσει η οικογένεια. Η κοπέλα δεν δέχτηκε και γι’ αυτό τη δολοφόνησαν. Οι συγγενείς της είπαν αρχικά ότι είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, αλλά υπήρξε μεγάλη αντίδραση, το πτώμα εκτάφηκε και έγινε ιατροδικαστική εξέταση που κατέληξε ότι ο θάνατος οφειλόταν σε στραγγαλισμό.

Υπήρξαν και αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις στην Ιταλία, όπως δείχνει η εικόνα που παρουσιάζουμε.

Ακτιβίστριες εκτιμούν ότι πραγματοποιούνται περίπου 1.000 “φόνοι τιμής” κάθε χρόνο στο Πακιστάν. Προφανώς στοιχεία δεν υπάρχουν ακριβώς, αν οι περισσότερες περιπτώσεις παρουσιάζονται ως φυσικοί θάνατοι, όπως έγινε με την Σάνα.

https://www.bbc.com/news/world-asia-47257309