Για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων καταδικάστηκε o πρώην βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης

Αλιεύει και σχολιάζει η Σίσσυ Βωβού

Σε 28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ποινή αφορά κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία. Επιπλέον το Δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ.

«Την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής» πρότεινε ο εισαγγελέας για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην ποινή, για το πρώτο θύμα επιβλήθηκε φυλάκιση 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Επίσης του επεβλήθη χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Η πρώτη αντίδραση Γεωργιάδη

O πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ»

ΠΗΓΗ: CNN GREECE 26-2-2019

Η υπόθεση είναι παλιά

Πρόκειται για κύκλωμα παιδεραστείας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στη Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ. Στο 213 σελίδων κατηγορητήριο-όπως το συνέταξαν οι μολδαβικές Αρχές-περιλαμβάνονται με λεπτομέρειες οι ερωτικές συνευρέσεις με ανηλίκους, του πρώην βουλευτή της ΝΔ και συμβούλου του Μητσοτάκη. Η Δικαιοσύνη και σ’ αυτή την περίπτωση, δεν βιάστηκε να συνεδριάσει και να βγάλει τις αποφάσεις της.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας και τομεράρχις, η οποία ανέφερε σε δήλωσή της: «Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν από τα πιο κρίσιμα στελέχη… Στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έναν πόλεμο που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα με συγκεκριμένους εκτελεστές. Ήθελαν να καταστρέψουν ένα από μεγάλα όπλα και εργαλεία του κ.Μητσοτάκη στον αγώνα του, που είναι ο Νίκος Γεωργιάδης». Στη δικαστική αίθουσα παρευρέθηκαν σε όλη τη διάρκεια της δίκης, ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ.

Είναι εντυπωσιακό ότι γίνεται προσπάθεια από τον καταδικασθέντα να παρουσιαστεί η υπόθεση ως πολιτική δίωξη, την ίδια στιγμή που τόσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιούν προφανώς το κύρος τους μέσα στο δικαστήριο, για να “ψαρώσουν” τους δικαστές και να συμβάλουν στην αθώωση του μέλους της παράταξής τους έστω κι αν έχει παραιτηθεί. Για τα δικαιώματα των παιδιών που υπέστησαν απ’ ότι φαίνεται και με δικαστική βούλα τις κακουργηματικές πράξεις, κανένα ενδιαφέρον. Να τον χαίρονται τον συναγωνιστή τους. Σ.Β.