Την στραγγάλισε. Έτσι απλά

Παρουσίαση: Σίσσυ Βωβού

Η 32χρονη Κατερίνα Μ., εργαζόμενη στον Δήμο Σητείας Κρήτης, ως συμβασιούχα στο πράσινο, και μητέρα δύο μικρών παιδιών, 6 και 18 μηνών, δεν υπάρχει πιά.

Την στραγγάλισε ο 36χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, μετά από έναν ακόμα καυγά, με αιτία την παθολογική ζήλια.

Η γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της μητέρας της, όπου είχε καταφύγει πριν ενάμισυ μήνα έχοντας εγκαταλείψει τη συζυγική εστία λόγω της κακοποιητικής συμπεριφοράς του συμβίου της.

Εκείνος πήγε να την βρει εκεί, με πρόσχημα κάποιες ιατρικές ανάγκες των παιδιών, αλλά δεν “κατάφερε” να ολοκληρώσει τα πατρικά του καθήκοντα. Στο μεταξύ, και μπροστά στα μάτια δύο βρεφών, στραγγάλισε την Κατερίνα, σε μια “κακιά στιγμή” όπως είπε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το cretapost, το «ποτήρι» ξεχείλισε τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν η Κατερίνα να ζήτησε από τον σύζυγό της να εγκαταλείψει το σπίτι τους, καθώς δεν άντεχε την κακοποίηση.

Αυτός όμως δεν έφυγε από το σπίτι, οπότε εκείνη πήρε τα παιδιά τους (18 και 6 μηνών) και πήγε να μείνει μαζί με τη μητέρα της.

Εκτοτε ο Γ.Ρ. προσπαθούσε να πείσει τη σύζυγό του ότι… άλλαξε, ζητώντας της διαρκώς να επιστρέψει στο σπίτι με τα παιδιά τους.

Η γυναίκα δεν ενέδωσε στις υποσχέσεις και αναφέρεται πως του διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να αποκατασταθεί η σχέση τους.

Το μεσημέρι ζήτησε άδεια από τον προϊστάμενό της καθώς έπρεπε να πάρει το ένα παιδί της από το σπίτι για να το εμβολιάσει.

Σε εκείνο το σημείο δέχθηκε τηλεφώνημα από τον σύζυγό της όπου έγινε ένας ακόμα καυγάς. Αμέσως μετά ο 36χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο και της έστησε «καρτέρι» έξω από το σπίτι της πεθεράς του.

«Ακαριαίος θάνατος από βίαιο στραγγαλισμό»

Οπως ανέφερε ο Αριστείδης Τσατσάκης, διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας, από την αυτοψία που διενήργησε στη σορό της άτυχης Κατερίνας δεν προκύπτει -μέχρι στιγμής- ότι προηγήθηκε πάλη.

 «Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι πρόκειται για ακαριαίο θάνατο, συνέπεια ενός βίαιου στραγγαλισμού που προκάλεσε ασφυξία. Οι ενδείξεις αυτές, δεν κατέδειξαν εκδορές ή αλλά τραύματα, γεγονός που μας οδηγεί στην εικασία ότι δεν υπήρξε άλλου είδους πάλη. Ωστόσο η νεκροψία- νεκροτομή θα φέρει στο φως τα ακριβή αιτία» δήλωσε, χαρακτηριστικά, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσατσάκης.

Ο δράστης ομολόγησε, απ’ ότι αναφέρεται, δίχως περιστροφές, και στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει και πως ήταν η «κακιά στιγμή».

Ακόμα μια συζυγοκτονία, από αυτές που μετράμε πολύ συχνά. Ο δράστης ήταν ένας από αυτούς που επιμένουν να διατηρούν τη σχέση με μια γυναίκα, για να την κακοποιούν. Εκείνη, πώς τόλμησε να φύγει;