Νέα γυναικοκτονία: στο όμορφο νησί της Ίου – Ακόμα μια λιγότερη

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Την Ίο την ξέρουμε για τις όμορφες διακοπές που έχει προσφέρει σε πολλές από εμάς. Αυτή τη φορά την ακούσαμε για το φόνο μιας γυναίκας, μέσα στο σπίτι της, από τον σύζυγό της, χθες, 16 Απριλίου. Ο φονιάς είχε το κλειδί του σπιτιού, όπως συμβαίνει στις περισσότερες γυναικοκτονίες. Παραθέτουμε το αρχικό δημοσίευμα από το τοπικό μέσο ενημέρωσης, το οποίο προφανώς έχουν αναπαράξει, εν μέρει, αρκετά άλλα μέσα, με το δικό του τίτλο, και καταγράφουμε με οργή ότι η έκφραση οικογενειακή τραγωδία επισκιάζει το τραγικό γεγονός μιας ακόμα γυναικοκτονίας. Έτσι, προετοιμάζεται χωρίς ενοχές, ή με λίγες ενοχές, η επόμενη γυναικοκτονία:

Οικογενειακή τραγωδία στην Ίο: Στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου θα οδηγηθεί ο 67χρονος – Τι δηλώνει ο συζυγοκτόνος

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του νησιού – Ο 67χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 55χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους

Με τα πιο μελανά χρώματα γράφτηκε ο επίλογος της κοινής του ζωής για ένα ζευγάρι στο νησί της ίου. Η τοπική κοινωνία της Ίου είναι σοκαρισμένη από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχτηκε το πρωί της Τρίτης στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα ένας 67χρονος συνταξιούχος τσακώθηκε το πρωί της Τρίτης με την 55χρονη σύζυγό του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι πάνω στον τσακωμό άρπαξε ένα μαχαίρι και την έπληξε αρκετές φορές με αυτό στον θώρακα.

Στη συνέχεια, ο δράστης πήγε μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού και παραδόθηκε, ομολογώντας στους αστυνομικούς την πράξη του.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι με γιατρό από το Κέντρο Υγείας της Ίου, ήταν όμως ήδη αργά για την άτυχη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και εκεί διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός της.

Τι δηλώνει ο συζυγοκτόνος

Σύμφωνα με τον ίδιο κάποια στιγμή η 55χρονη άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και του επιτέθηκε. Τότε ο 67χρονος υποστηρίζει ότι αρχικά αφόπλισε την 55χρονη σύζυγό του αλλά στη συνέχεια την τραυμάτισε θανάσιμα στο στήθος καθώς δεν κατάφερε να ελέγξει τα νεύρα του.

Όταν ο συζυγοκτόνος είδε πως μαχαίρωσε θανάσιμα την 55χρονη καθάρισε το φονικό όπλο και το έβαλε στην θέση του, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τους αστυνομικούς του νησιού που πήγαν στο σπίτι.

Φιλήσυχη οικογένεια,δεν είχε απασχολήσει ποτέ την τοπική κοινωνία της Ίου

Πρόκειται για φιλήσυχη οικογένεια στην οποία δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να προκύπτει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. όλοι μιλάνε για τα καλύτερα λόγια και κανείς δε μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει γίνει καθώς δεν είχε απασχολήσει ποτέ την τοπική κοινωνία της Ίου.

Η έρευνα από τους άντρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος βρίσκεται σε εξέλιξη όπως και η ανάκριση του δράστη για να διαπιστωθούν πλήρως τα κίνητρα που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Η 55χρονη και ο 67χρονος ήταν χρόνια παντρεμένοι και είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Τα τρία είναι παντρεμένα ενώ το τέταρτο είναι ανήλικο και την ώρα του φονικού βρισκόταν στο σχολείο.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.
Πηγή: Cyclades24.gr

Σε όσα μέσα είδαμε να αναδημοσιεύεται η είδηση (ασφαλώς υπάρχουν και άλλα) η αφαίρεση της ζωής μιας ακόμα γυναίκας αναφέρεται ως οικογενειακή τραγωδία, και σε κάποια ούτε καν στα ψιλά της είδησης αναγράφεται ως συζυγοκτονία, όπως στο τοπικό δημοσίευμα που ήδη παραθέσαμε:

CNN.gr
Οικογενειακή τραγωδία στην Ίο: 67χρονος δολοφόνησε τη γυναίκα του

Dikaiologitika.news
Οικογενειακή τραγωδία στην Ίο: “Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα νεύρα μου” λέει ο 67χρονος που δολοφόνησε τη γυναίκα του με μαχαίρι

Newsbeast
Οικογενειακή τραγωδία στην Ίο: Τι υποστηρίζει ο συζυγοκτόνος

H Εφημερίδα των Συντακτών
Οικογενειακή τραγωδία στην Ίο

Iefimerida
Οικογενειακή τραγωδία στην Ιο -Εσφαξε με μαχαίρι την σύζυγό του

Ant1.news
Οικογενειακή τραγωδία στην Ίο
Συνελήφθη από τους αστυνομικούς ένας 67χρονος άνδρας.

Σε προηγούμενες συζυγοκτονίες, ο όρος οικογενειακή τραγωδία χρησιμοποιείτο συνήθως όταν ο φονιάς αυτοκτονούσε στη συνέχεια. Τώρα, χωρίς καμιά ενοχή, ως οικογενειακή τραγωδία και όχι γυναικοκτονία αναφέρεται ο φόνος μιας ακόμα γυναίκας.

Πότε επιτέλους θα πάψουν τα ΜΜΕ να γίνονται συνένοχοι στην διαιώνιση ή την κανονικοποίηση της βίας κατά των γυναικών, και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή της;

Ήταν ένα ήσυχο ζευγάρι, μας ενημερώνει η αρχική δημοσίευση, κι εμείς συμπληρώνουμε ότι και στα ήσυχα και στα ταραγμένα ζευγάρια, συχνά κινδυνεύει όχι μόνο η καθημερινή ειρήνη μιας γυναίκας, αλλά και η ζωή της. Εξάλλου όλες οι επίσημες στατιστικές μας δείχνουν ότι ενώ οι φόνοι των ανδρών γίνονται συνήθως σε δημόσιους χώρους, αντίθετα, οι περισσότεροι φόνοι γυναικών γίνονται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, ένα από τα βασικά συνθήματα των γυναικείων κινημάτων για τη γυναικοκτονία, είναι ότι “Ο δολοφόνος έχει το κλειδι του σπιτιού”.

Η φωτο είναι από φεμινιστική διαδήλωση στη Γαλλία. Ο αγώνας για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών, από άκρη σε άκρη της γης