ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΟΜΠΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ: Για το έγκλημα του βιασμού

LOBBY EUROPEEN DES FEMMES – 
EUROPEAN WOMEN’S LOBBY
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΟΜΠΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
e-mail: ioannidoumika@gmail.com Αθήνα 7 Ιουνίου 2019

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών εκφράζει την ικανοποίησή της για την τελική έκβαση του ζητήματος σχετικά με τον ορισμό του εγκλήματος του βιασμού και την τροποποίηση του άρθρου 336 του Ποινικού Κώδικα.

Η κινητοποίηση και το έντονο κύμα διαμαρτυρίας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών*, σε συνεργασία με άλλους φορείς της κοινωνίας των πολιτών και σημαντικών οργανώσεων που μάχονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα προκειμένου να μην εκλείψει το αδιαπραγμάτευτα θεμελιώδες στοιχείο της συναίνεσης στον ορισμό του βιασμού.

Στον αγώνα μας για ισότητα και για την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, εκφράζουμε την ελπίδα και την προσδοκία ότι δεν θα υπάρξουν στο μέλλον αντίστοιχες απόπειρες ακύρωσης των αγώνων και των κατακτήσεων του γυναικείου κινήματος, που ουσιαστικά αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.

Για την Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΕΛΓ
Μίκα Ιωαννίδου Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΕΛΓ
Μέλη: Μαίρη Λατσού, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών
Αγλαΐα Ρομπόκου, Εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών εκπροσωπεί 50 Οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο. Το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών εκπροσωπεί 2.500 Οργανώσεις, με μακρά ιστορία και δράση και είναι θεσμικός συνομιλητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου των Υπουργών, των Εθνικών Κυβερνήσεων αλλά και όλων των άλλων Οργάνων και Οργανισμών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.