Μετανάστρια αυτοκτόνησε για να αποφύγει τη σύλληψη στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Παρουσίαση Σίσσυ Βωβού
Σχόλιο Βέρας Σιατερλή

Δυστυχώς, οι έφοδοι της αστυνομίας σε νοσοκομεία για να εντοπίσουν παράνομες νοσοκόμες, έφεραν το τραγικό αποτέλεσμα μια από αυτές να πηδήξει από το παράθυρο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, στις 29/6, για να αποφύγει τη σύλληψη.

Η αστυνομία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μπαίνει στα νοσοκομεία, ενώ για τη νομιμότητα των νοσοκόμων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς μπορεί να ελέγχουν οι αρχές των νοσοκομείων, όπως έχουμε δει πολλές φορές να γίνεται. Είναι ένα θέμα η επαγγελματική επάρκεια, που ασφαλώς πρέπει να ελέγχεται, και άλλο το καθεστώς νομιμότητας των αλλοδαπών γυναικών.

Η γυναίκα ήταν αρμενικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 50 ετών, αιφνιδιάστηκε και αντέδρασε με αυτό τον αυοκαταστροφικό τρόπο, με ευθύνη τις παρανομίες της αστυνομίας αλλά και των αρχών του νοσοκομείου που επέτρεψαν την είσοδό της στους χώρους του. Καταχωρούμε αυτό το θάνατο στα ρατσιστικά εγκλήματα, όπως είχαμε κάνει και όταν ένας μικροπωλητής αλλοδαπός πριν πολλά χρόνια, τρέχοντας για να διαφύγει τη σύλληψη, πήδηξε από το σταθμό του Θησείου με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει το τρένο.

Σχόλιο της Βέρας Σιατερλή: Το ΜΩΒ συναντά κάθε μήνα τέτοιες άτυχες γυναίκες στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη, όπου κάνουμε επίσκεψη μια φορά το μήνα. Συνήθως την Παρασκευή βράδυ με επιχειρήσεις σκούπα, γεμίζει η Πέτρου Ράλλη με γυναίκες που συλλαμβάνονται στα νοσοκομεία. Είναι γυναίκες-συνοδοί, που δουλεύουν για ηλικιωμένους και ζουν μαζί τους. Στην περίπτωση που οι ηλικιωμένοι χρειάζονται να νοσηλευθούν, εκτός από την γυναίκα που τους συνοδεύει θα πρέπει να πληρώνουν και αποκλειστική στο νοσοκομείο με τις «παχυλές» συντάξεις που παίρνουν μες την κρίση.

Τελευταία είδαμε και τις δύο περιπτώσεις γυναικών που δολοφόνησαν τους ηλικιωμένους γονείς τους (η μία την μάνα και η άλλη τον πατέρα της) καθώς αυτές έπρεπε να τους φροντίζουν ελλείψει χρημάτων και κατέληξαν στο απονενοημένο.

Η ιστορία με τις αποκλειστικές νοσοκόμες που καταγγέλλουν ως σύλλογος τις «παράνομες αποκλειστικές-συνοδούς» με αποτέλεσμα οι τελευταίες να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στην Πέτρου Ράλλη, έχει ρίζα ρατσιστική ή μόνο συντεχνιακή; Σίγουρα όμως όχι ανθρωπιστική! Και σήμερα φτάνουμε στον θάνατο- αυτοκτονία της άτυχης αρμένισας στην καθόλου αθώα Νίκαια. Συνωμοσιολογώ; Ίσως! Μακάρι να έχω άδικο. Η γυναίκα πάντως πέθανε λόγω πανικού! Εύχομαι να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα…