Η Εκκλησία καθιέρωσε ημέρα κατά των αμβλώσεων

Γράφει η Δώρα Στυλιανίδου

Η Εκκλησία κτυπά ξανά! Δεν είχαν περάσει καλά-καλά δύο μέρες μετα τις εκλογές και η Ιερά Σύνοδος πήρε την απόφαση να αφιερώσει μιά ημέρα στον “αγώνα” κατά των εκτρώσεων που ορίσθηκε να είναι ή πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα .

Τουτέστιν δεν μας έφθανε το παραμυθάκι της κυοφορίας δια της Αμώμου Συλλήψεως της Παρθένου Μαρίας, τώρα προστίθεται και το κάλτ του Αγέννητου Παιδιού στο οποίο αναφέρεται αυτή η αναχρονιστική, σκοταδιστική απόφαση κατά των εκτρώσεων. Βέβαια το φάντασμα του Αγέννητου Παιδιού που πάντα πλανιόταν πάνω απο τα κεφάλια μας σαν γυναίκες, τώρα διεκδικεί και μια γραφειοκρατική θέση στην μήτρα μας.

Ετσι η μέρα αυτή της μισογυνιστικής θεοκρατίας θα είναι αφιερωμένη στην “προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού”. Ουδέν σχόλιον για το γεγονός ότι το έμβρυο δεν είναι παιδί παρά μόνο όταν γεννηθεί, εξάλλου πότε άκουσε και σεβάστηκε την επιστήμη ο κλήρος που μια ζωή την σαμποτάρει μιά και αδυνατεί να την πολεμήσει ανοικτά;

Αα ναι και οι γυναίκες; τις ξέχασαν; αυτές βέβαια ουδένα λόγον έχουν όταν πρόκειται για το σώμα τους όπως γίνεται σε κάθε φονταμενταλιστική, αντι-φεμινιστική απόφαση της θεοκρατίας για ότι αφορά τις γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος έχει ημερομηνία 9 Ιουλίου 2019 και είναι η συνέχεια απο το “κίνημα υπέρ της ζωής και εναντίον των εκτρώσεων ‘Αφήστε με να ζήσω'”, μιά έκκληση που θυμίζει ελληνική ταινία με πολύ κλάμα. Η εγκύκλιος δημοσιεύθηκε στη σελίδα της συγκεκριμένης οργάνωσης στις 24 Ιουλίου. Υποστηρίζει ότι η άμβλωση δεν ενδείκνυται ούτε σε περιπτώσεις όπου κινδυνεύει η υγεία της μητέρας, ούτε σε περιπτώσεις όπου μια γυναίκα μένει έγκυος ύστερα απο βιασμό.

Εμείς μπροστά σε αυτόν τον μισογυνισμό και την αθλιότητα της Εκκλησίας θα απαντήσουμε με ενδυνάμωση του αγώνα μας για την άνευ όρων αυτονομία του σώματός μας απο εμάς τις ίδιες. Οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις μας ενάντια στην θεοκρατία που θέλει μαζί με την πατριαρχία και τις ανάλογες εκάστοτε κυβερνήσεις να ελέγχει το σώμα μας, συνεχίζονται.

Πηγές: Το Κουτί της Πανδώρας, SDNA

Οι τρεις φωτογραφίες είναι από την πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης για το δικαίωμα στην έκτρωση, στις 28/9/2017, μπροστά στη Βουλή.