Η νέα καμπάνια στη Μπολόνια: «Ευχαρίστησε μια φεμινίστρια»

Η καινούργια καμπάνια της Cheap στους τοίχους της Μπολόνια: «Ευχαρίστησε μια φεμινίστρια»

“Αν είσαι γυναίκα και μπορείς να ψηφίσεις, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια». Η αφίσα με μεγάλα γράμματα και το σχέδιο ένα χέρι ενώ ρίχνει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, είναι τοιχοκολλημένη στο σταθμό των λεωφορείων στη Μπολόνια. Είναι μία από μία σειρά 40 αφισών που υπενθυμίζουν ότι «αν είσαι γυναίκα και έχεις τη δυνατότητα να χωρίσεις, να διαβάζεις τα βιβλία που επιθυμείς, να χρησιμοποιείς αντισυλληπτικά, να φοράς παντελόνι, να φοιτάς στο Πανεπιστήμιο, να διακόπτεις την εγκυμοσύνη σου, να έχεις ένα μισθό και να καταθέτεις σε δικαστήριο για την υπεράσπισή σου, τότε θα πρέπει να ευχαριστήσεις μια φεμινίστρια».

Πρόκειται για την τελευταία αφισοκόλληση, ένα project street art poster της Cheap, μία ανεξάρτητη πολιτιστική οργάνωση που προωθεί την street art ως μέσο για την αστική αναγέννηση και την έρευνα στον αστικό ιστό, δραστηριοποιείται στην Μπολόνια από το 2013 και στήθηκε αποκλειστικά από γυναίκες. Σκοπό έχει να υπενθυμίσει ότι ο φεμινισμός είναι «όσο ποτέ απαραίτητος, όπως είναι απαραίτητο να θυμόμαστε πάντα ότι τα δικαιώματα των γυναικών κατακτήθηκαν με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες χρόνων.

Φωτορεπορτάζ του MICHELE LAPINI για την Cheap

“Αν είσαι γυναίκα και μπορείς να ψηφίζεις, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια”

«Αν είσαι γυναίκα και δεν χάνεις τη δουλειά σου γιατί είσαι έγκυος, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια»

«Αν είσαι γυναίκα και μπορείς να παντρευτείς αυτόν που θέλεις, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια»

«Αν είσαι γυναίκα και μπορείς να επιλέξεις να ζητήσεις διαζύγιο, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια»

“Αν είσαι γυναίκα και μπορείς να καταλαμβάνεις ένα πολιτικό αξίωμα, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια».

“Αν είσαι γυναίκα και μπορείς να πάρεις τραπεζικό δάνειο, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια».

«Αν είσαι γυναίκα και μπορείς να μπεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια».

Υπάρχουν ακόμη πολλά δικαιώματα για τα οποία πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να φτάσουμε στην πραγματική ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας συνεχίζεται.

www. ScoolofFeminism.org

Μετάφραση : Στέλλα Σάμου

Η αρχική εικόνα έχει δύο αφίσες: «Αν είσαι γυναίκα και μπορείς να χρησιμοποιείς αντισυλληπτικά, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια». «Αν είσαι γυναίκα και μπορείς να καταγγέλλεις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ευχαρίστησε μια φεμινίστρια».